Demonstranter på Østerbro ved middagstid.
Foto: Lars Hansen

Demonstranter på Østerbro ved middagstid.

Danmark

Hundredvis af fredsdemonstranter trodsede blæsten

Trods blæsten er hundredevis af fredsdemonstranter på vej mod Axeltorv.

Danmark

Flere hundrede er netop gået i fredsdemonstration fra Den amerikanske ambassade i København.

Det vrimler med grupperinger til demonstrationen, som samlede sig foran supermagtens ambassade på Øtserbro, hvor politiet holdt sig i baggrunden.

Sange og taler var vendt mod Fogh-regeringen og Dansk Folkeparti, og flere bannere udtrykte utilfredshed med Danmarks tilstedeværelse i Irak. På tirsdag er det fire år siden, USA-ledede styrker invaderede Irak.

Blandt de fremmødte er en blandet skare af christianitter, kommunister, socialister, folketingsmedlemmer fra venstrefløjen samt mange meget synlige turkmenere, som føler sig undertrykt af kurdere i Kirkuk-området i Irak efter invasionen.

Også mange 'almindelige' borgere er mødt frem trods blæsevejret, som rusker i de regnbuefarvede fredsbannere og turkmenske flag, og blandt andet sendte et rødt flag op i en trætop.

Deltager: Demonstration nytter

I kulden lød slagordet »dem som ikke hopper, de elsker Fogh«.

Efter et par politiske taler, satte demonstrationen, som hurtigt strakte sig over 300 meter, omkring klokken 13 kursen mod Axeltorv, hvor den slutter senere.

»Jeg tror, at det nytter, hvis vi bliver ved med at markere, at krig ikke giver en bedre verden«, sagde deltageren Malene Meyer, imens hun balancerede en cykel i den ene hånd, og et fredsflag over skulderen.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce