Demonstranter på Østerbro ved middagstid.
Foto: Lars Hansen

Demonstranter på Østerbro ved middagstid.

Danmark

Hundredvis af fredsdemonstranter trodsede blæsten

Trods blæsten er hundredevis af fredsdemonstranter på vej mod Axeltorv.

Danmark

Flere hundrede er netop gået i fredsdemonstration fra Den amerikanske ambassade i København.

Det vrimler med grupperinger til demonstrationen, som samlede sig foran supermagtens ambassade på Øtserbro, hvor politiet holdt sig i baggrunden.

Sange og taler var vendt mod Fogh-regeringen og Dansk Folkeparti, og flere bannere udtrykte utilfredshed med Danmarks tilstedeværelse i Irak. På tirsdag er det fire år siden, USA-ledede styrker invaderede Irak.

Blandt de fremmødte er en blandet skare af christianitter, kommunister, socialister, folketingsmedlemmer fra venstrefløjen samt mange meget synlige turkmenere, som føler sig undertrykt af kurdere i Kirkuk-området i Irak efter invasionen.

Også mange 'almindelige' borgere er mødt frem trods blæsevejret, som rusker i de regnbuefarvede fredsbannere og turkmenske flag, og blandt andet sendte et rødt flag op i en trætop.

Deltager: Demonstration nytter

I kulden lød slagordet »dem som ikke hopper, de elsker Fogh«.

Efter et par politiske taler, satte demonstrationen, som hurtigt strakte sig over 300 meter, omkring klokken 13 kursen mod Axeltorv, hvor den slutter senere.

»Jeg tror, at det nytter, hvis vi bliver ved med at markere, at krig ikke giver en bedre verden«, sagde deltageren Malene Meyer, imens hun balancerede en cykel i den ene hånd, og et fredsflag over skulderen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce