NCC-sag om korruption droppet

Venstre-politikeren Jesper Schou Hansen bliver ikke tiltalt for korruption. Entreprenøren NCC beskyldte ham for at bede om smørelse i en byggesag.

Danmark

Der bliver ingen korruptionssag mod Venstre-politiker Jesper Schou Hansen.

Det ligger fast, efter at statsadvokaten i dag sendte sagen tilbage til politiet. Politiet har i til formiddag orienteret sagens parter om beslutningen, og politiadvokat Merete Vestergaard bekræfter at sagen er henlagt.

»Statsadvokaten har ikke fundet, at der var grundlag for at gå videre med sagen. Det har jeg nu underettet sagens parter om«, siger Merete Vestergaard

Fjorten dage hos statsadvokaten

Sagen har ligget på statsadvokatens bord de sidste 14 dage. Det er almindelig praksis i sager, hvor anklagen for eksempel lyder på korruption, at statsadvokaten tager stilling til tiltalespørgsmålet og derefter kommer med en henstilling til politiet.

Sagen begyndte, da NCC kontaktede politikere i Københavns Kommune og fortalte om oplevelserne med Venstre-manden.

Via kommunens forvaltning endte sagen i pressen som beskyldninger mod en unavngiven Venstre-politiker, som angiveligt ville have NCC til at købe tjenester hos sin arbejdsgiver for at hjælpe en problematisk byggesag igennem på Københavns Rådhus.

Senere, da beskyldningerne for alvor vakte debat, valgte NCC i en redegørelse at beskrive sagens forløb, hvor venstrepolitikeren Jesper Schou Hansen blev nævnt ved navn. Læs redegørelsen her.

Politiken.dk

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce