Flere bilejere på Nørrebro og Christianshavn vågnede op til udbrændte biler efter Ungdomshus-optøjer i begyndelsen af marts.
Foto: JENS DRESLING

Flere bilejere på Nørrebro og Christianshavn vågnede op til udbrændte biler efter Ungdomshus-optøjer i begyndelsen af marts.

Danmark

Oprydning efter Ungdomshus-optøjer koster 2,6 millioner

Oprydningen i kølvandet på rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej koster Københavns Kommune 2,6 millioner kroner.

Danmark

Højrefløjen i Københavns Borgerrepræsentation havde bedt overborgmester Ritt Bjerregaards (S) forvaltning om prisen for oprydningen efter de voldelige optøjer, der fulgte i kølvandet på rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Torsdag aften på mødet i Borgerrepræsentation fik de prisen: 2,6 millioner kr.

Ødelagte veje repareret Brandslukning har kostet kommunen 31.000 kr., oprydning 1,7 millioner kr., heraf er 1,4 millioner kr. gået til at genoprette ødelagte veje og cykelstier, mens genopretning af den fredede mur omkring Assistens Kirkegård har kostet 800.000 kr.

Dertil kommer yderligere udgifter til advokatbistand og embedsmandstimer, som i ugerne op til rydningen blev brugt på at finde alternative løsning til Jagtvej 69.

Den regning er endnu ikke opgjort.

Intet ønske om nyt ungdomshus

På mødet stillede Enhedslisten forslag om, at der etableres et nyt ungdomshus i Stevnsgade 34, men forslaget nød mildest talt ikke fremme.

End ikke SF stemte for.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce