Justitsminister Lene Espersen (K) bestod mandag sin køreprøve.
Foto: THOMAS BORBERG

Justitsminister Lene Espersen (K) bestod mandag sin køreprøve.

Danmark

Lene Espersen består køreprøve

Justitsministeren må igen køre bil efter at have været fradømt kørekortet.

Danmark

Danmarks justitsminister, Lene Espersen (K), kan nu igen lovligt køre sin bil.

Mandag bestod hun den orienterende køreprøve, hun skulle bestå, før hun igen kunne sætte sig bag rattet. Det oplyser Ekstra Bladet.

Lene Espersen blev i december idømt en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 1.500 kroner, efter hun i september kørte en ung knallertkører ned i et kryds på Amager. Justitsministeren kørte ind i den kvindelige 31-årige knallertkører, da ministeren overså sin vigepligt i et lyskryds ved Englandsvej/Tømmerupvej.

Men nu kan hun begive sig ud i trafikken igen.

Nervøs for prøven »Jeg har bestemt været nervøs. Jeg ville jo gerne bestå begge prøver første gang, og jeg har trods alt lidt andet om ørerne«, siger Lene Espersen til Ekstra Bladet.

Efter eget udsagn er ministeren nu en meget hensynsfuld chauffør.

»Jeg er en meget forsigtig chauffør. For eksempel holdt jeg tilbage for nogle skolebørn, selv om jeg såmænd nok også havde bestået, hvis jeg havde kørt frisk til«, siger Lene Espersen.

Knallertkører sygemeldt

Siden ulykken har ministeren haft løbende kontakt til ofret, der er mor til tre. Og knallertkøreren var blandt de første, Lene Espersen ringede til for at fortælle om den beståede køreprøve.

»Hun er et fantastisk menneske. Hun ønskede mig stort tillykke og var glad for, at jeg havde bestået begge prøver«, fortæller ministeren til Ekstra Bladet.

Den 31-årige knallertkører, der er mor til tre, er fortsat sygemeldt efter ulykken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden