Autonome: Vi har besat flere huse

Politiet har ryddet to besatte huse i København. Men vi har tre mere, siger en talsperson.

Danmark

To besatte huse blev ryddet i dag, men de autonome har flere endnu, hævder de.

»De som er tilbage nu, de er ikke offentliggjorte, og jeg vil ikke udtale mig om, hvor de er« siger en talsperson fra aktivistgruppen Palazet, som siger, at hun taler fra et af de tre besatte huse et sted i København.

Det er dog ikke til at få bekræftet oplysningerne, om at flere huse er besat. Tidligere i dag havde Københavns Politi travlt med at rydde andre to besatte huse, men siden har politiet ikke modtaget nye anmeldelser eller set noget til besatte huse selv.

»Vi har ikke bemærket dem andre steder. Vi kan jo bare vente og se«, siger vagthavende hos Københavns politi Jørgen Thomsen.

Otte anholdt i to besatte huse

En tom bygning i Strandgade 104 blev besat i få timer, inden politiet ved middagstid søndag fjernede de seks unge, der var til stede i bygningen.

Senere på eftermiddagen kunne politiet igen konstatere, at en flok autonome havde besat et hus i Teglholmsgade 2. På den adresse blev to anholdt.

Her havde de unge dog opholdt sig i huset i omkring to dage, vurderer vagthavende Jørgen Thomsen, Københavns Politi. Alle er anholdt og sigtet for hærværk og husfredskrænkelse.

De unge aktivister havde allerede i en pressemeddelelse bekendtgjort, at de havde erobret et nyt hus - men adressen ville de først røbe senere.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden