V-medlemmer stemte imod regeringen

Tre medlemmer af Venstre stemte imod forslag om at religiøse forkyndere skal lære dansk. Loven blev alligevel vedtaget.

Danmark

Venstremedlemmerne Britta Schall-Holberg, Birthe Rønn Hornbech og Ejvind Vesselbo stemte imod da regeringens forslag om religiøse forkyndere var til afstemning i dag i Folketinget.

»Det er en indgriben i religionsfriheden, fordi det i realiteten kun kommer til at ramme religiøse forkyndere fra det kristne trossamfund«, siger Ejvind Vesselbo.

Risikerer udsmidning

Ifølge lovforslaget, som altså blev vedtaget med 56 stemmer mod 54, skal religiøse forkyndere lære om danske samfundsforhold ligesom de skal lære dansk.

Kan de ikke det, bliver de smidt ud af Danmark efter et halvt år.

»Og det er også godt nok. Men problemet er at imamerne tit kommer op som flygtninge eller bliver sammenført og derfor slet ikke kommer ind som religiøse forkyndere. Derfor bliver de efter min mening ikke omfattet af den lov. Og derfor stemte jeg imod«, siger Ejvind Vesselbo.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce