Foto: MGM Studios
Danmark

Vidner fra Pakistan skal afgøre drabssag

Politifolk har været i Pakistan for at ledsage 15 mennesker til Danmark, hvor de skal afhøres om et drab begået for ni år siden.

Danmark

15 mennesker fra to familier i Pakistan skal i denne uge afhøres i retsmøder i Københavns Byret.

De danske myndigheder har sørget for at få fløjet de mange personer til Danmark, hvor en dansk statsborger med pakistansk baggrund er sigtet for at have dræbt sin hustru for ni år siden.

Arrangementet er usædvanligt. Danske politifolk tog til Pakistan for at ledsage vidnerne under rejsen til København, hvor de skal opholde sig, indtil afhøringerne er overstået.

På baggrund af vidnernes forklaringer i byretten skal Statsadvokaten for Særlige Internationale Straffesager afgøre, om der skal rejses tiltale mod den drabssigtede mand.

Statsadvokat Birgitte Vestberg siger, at hun vil begære dørlukning under afhøringerne af hensyn til sagens opklaring.

»Vi vil ikke udtale os om sagen og har ikke yderligere kommentarer, før afhøringerne er gennemført«, understreger hun.

I retsmøderne vil den fængsledes mands forsvarer være til stede, og han kan også stille spørgsmål til vidnerne.

Anholdt sidste år

Drabet skal være begået 19. januar 1998 i Pakistan.

Kvinden, der var 37 år, blev skudt. Tidligere forsøgte politiet at rejse en sag mod hendes mand, der bor her i landet, men de pakistanske myndigheder svarede ikke på de spørgsmål, som blev stillet, fremgår det af statsadvokatens seneste årsberetning.

Senere gjorde statsadvokatens og hendes medarbejdere et nyt forsøg på at få belyst sagen blandt andet ved selv at tage til Pakistan.

Undersøgelserne førte til, at manden blev anholdt 16. juni sidste år, og lige siden har han siddet varetægtsfængslet. Han nægter at have slået sin daværende hustru ihjel.

Drabssager kan ikke forældes.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden