Foto: LEKFELDT THOMAS
Danmark

Socialdemokraterne ville ikke have Asmaa

Den omstridte folketingskandidat for Enhedslisten Asmaa Abdol-Hamid har givet forkerte oplysninger om sin politiske fortid.

Danmark

Flere fremtrædende medlemmer af Socialdemokratiet i Odense fortæller, at Asmaa Abdol-Hamid forud for sidste kommunalvalg forsøgte at blive opstillet for partiet til byrådet.

Da hun blev vraget af partiet, meldte hun sig kort tid efter ind hos Enhedslisten. Hun forsøger nu at blive opstillet som folketingskandidat for det lille venstrefløjsparti.

Socialdemokrater undrer sig I et interview med Politiken i sidste uge benægtede Asmaa Abdol-Hamid imidlertid, at hun nogensinde havde forsøgt at stille op som socialdemokratisk byrådskandidat. »Jeg ville aldrig stille op for dem«, sagde hun i interviewet, men bekræftede, at hun havde været medlem af Socialdemokraterne i flere år frem til 2004. Den udtalelse vækker nu undren blandt hendes gamle partifæller i den fynske hovedstad. Leif Knudsen, der frem til sidste kommunalvalg var formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe i Odense, fortæller, at Asmaa Abdol-Hamid på et møde i den lokale partiforening i sommeren 2004 sagde, at hun ønskede at stille op for partiet. »Men vi i bestyrelsen blev enige om ikke at støtte hende«, siger han. Bestyrelsen var bange for, at hun ville blande sine religiøse holdninger sammen med sine politiske.

Integrationsordfører forsvarer Asmaa

Forinden havde Asmaa Abdol-Hamid i et interview i Fyens Stiftstidende fortalt om sine ambitioner om at komme i byrådet for Socialdemokraterne. »Jeg kan ikke vente længere«, udtalte hun i interviewet. Politiken ville gerne have spurgt Asmaa Abdol-Hamid, hvorfor hun tilsyneladende ikke fortæller åbent om sin politiske fortid. Men det var ikke muligt at få en kommentar fra hende. Asmaa Abdol-Hamid har på det seneste vakt opsigt, fordi hun holder fast på retten til at bære tørklæde og undlade at give mænd hånden – også hvis hun bliver valgt til Folketinget. Enhedslistens integrationsordfører Jørgen Arbo-Bæhr undskylder Asmaa Abdol-Hamid med, at hun nok har »glemt«, at hun tidligere har forsøgt at stille op for Socialdemokratiet. »Helt ærligt så er det heller ikke helt sikkert, at jeg kan huske tre år tilbage i tiden, når jeg bliver interviewet«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden