De tre stiftere af Ny Alliance på pressemødet, hvor det nye parti blev lanceret.
Foto: JENS DRESLING

De tre stiftere af Ny Alliance på pressemødet, hvor det nye parti blev lanceret.

Danmark

Ny Alliance er større end Enhedslisten

På under et døgn har over 5.000 mennesker meldt sig ind i Naser Khaders nye parti.

Danmark

De tre stiftere af Danmarks nye parti Ny Alliance ser trætte og glade ud, mens de interviewes i Godmorgen Danmarks sofa.

Trætheden skyldes formentlig den store opmærksomhed omkring Naser Khader, Gitte Seeberg og Anders Samuelsens projekt, som blev lanceret i går med Naser Khader som leder.

Men glæden formentlig skyldes de mere end 5.400 personer, der allerede har meldt sig ind i deres parti via hjemmesiden nyalliance.dk - de har dog endnu ikke betalt for medlemskabet, så de er reelt først medlemmer, når girokortet er betalt.

»Og det er ikke Anders And, der har meldt sig ind, det er med navn og adresse«, understreger leder af partiet Naser Khader til TV 2.

'Godt fra start'

Med over 5.000 medlemmer er partiet allerede større end Enhedslisten hvad angår medlemstal - Enhedslisten har omkring 4.100 medlemmer .

»Vi er kommet utroligt godt for start«, siger Anders Samuelsen da også om den store interesse for partiet.

Naser Khader vil dog ikke komme med højtravende prognoser for, hvor mange mandater, partiet håber på at få i Folketinget.

»Det første, vi tænker på, er at få indsamlet de 20.000 underskrifter, der skal til for at stille op. Men vores ambition er selvfølgelig at få så mange mandater som muligt«, siger han.

Omkring 180.000 danskere er medlem af et parti. Dansk Folkeparti har omkring 8.500 medlemmer og SF cirka 10.000.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce