Foto: POLFOTO
Danmark

Leif Mikkelsen forlader Venstre

Venstres tidligere markante kommunalordfører melder sig ind i Ny Alliance. Dermed har det nye parti nu to medlemmer af Folketinget.

Danmark

Der går snart ikke en dag på Christiansborg uden at fremtrædende folketingsmedlemmer forlader deres partier.

I dag er det Venstres tidligere meget markante kommunalpolitiske ordfører, Leif Mikkelsen, der forlader sit parti gennem fire årtier, Venstre.

Leif Mikkelsen melder sig i stedet ind i det nye parti, Ny Alliance, som dermed sammen med Naser Khader kan mønstre to medlemmer af Folketinget.

Selv siger han, at han ikke længere kan forene sig med værdierne i sit gamle liberale parti:

»Værdisæt i Venstre er forsvundet« »Jeg har et værdisæt, som jeg har haft med mig i politik folkeforeningsarbejdet med at der skal være højt til loftet, personlig frihed og den slags værdier«

Og det værdisæt er forsvundet i Venstre, mener Leif Mikkelsen.

Han peger blandt andet på skattedebatten i Venstre, hvor Venstres skatteordfører Peter Christensen i går opfordrede til en mere åben debat om regeringens skattepolitik.

En diskussion som hurtigt blev afvist af Venstres ledelse med statsminister Anders Fogh Rasmussen i spidsen.

Men der er også andre politiske emner – blandt andet inden for skolepolitikken – der har irriteret Leif Mikkelsen så meget, at han i dag melder sig ud.

Dramatisk exit

Udmeldelsen skete under en del dramatik. Et af Venstres medlemmer kom susende efter Leif Mikkelsen, da han forlod Venstres gruppeværelse midt under mødet.

Hun hev ham i armen, og spurgte:

»Hvad er det du gør?«

Leif Mikkelsen blev i efteråret frataget den prestigefyldte post som Venstres kommunalpolitiske ordfører. Det skete efter flere opgør med Venstres partiledelse om brugerbetaling og skattepolitik.

Leif Mikkelsen tilhører den såkaldte liberale fløj som ønsker skattelettelser og mere brugerbetaling.

/ritzau/

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce