Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Ny Alliance har nu et medlemstal på 10.300.
Foto: BORBERG THOMAS

Ny Alliance har nu et medlemstal på 10.300.

Danmark

Ny Alliance har 10.300 betalende medlemmer

Naser Khaders nye parti fortsætter sin store medlemsfremgang. 19.977 har meldt sig ind i partiet via hjemmesiden, heraf har 10.300 betalt kontingent.

Danmark

Det er præcis en uge siden, at Naser Khader brød med Det Radikale Venstre for at stifte Ny Alliance.

Og siden er det gået stærkt med at hverve medlemmer til partiet.

Ny Alliance kom til verden på Christiansborg mandag 7. maj klokken 13.30, og selv om der er er gået syv dage, bliver medlemstallet ved med at stige.

3.500 underskrifter

Klokken 14.10 i dag havde 19.990 tilmeldt sig via partiets hjemmesiden. Ifølge partiets pressechef, Ingrid Reumert, har over 10.300 af dem betalt kontingent, og 8.000 personer har tilmeldt sig som frivillige hjælpere.

I weekenden gik partiets ledelse - Naser Khader, Gitte Seeberg og Anders Samuelsen - på gaden i Horsens som et led i partiets Danmarksturne, og med sig hjem havde de lidt over 3.500 underskrifter. For at blive opstillingsberettiget til Folketinget skal partiet samle 19.185 underskrifter, og det skal de mange frivillige hjælpere blandt andet bruges til.

Ny Alliance har endnu ikke noget politisk program, men Danmarks turneen - som udover Horsens går til Køge, Odense, Rønne, Århus, Ålborg, Kolding og Vejle - skal blandt andet bruges til at få gode politiske ideer, som i sidste ende skal føre til et egentlig program, som partiet offentliggør på sommergruppemødet i august.

Indtil nu har Ny Alliance kun fire politiske hovedbudskaber:

  • Partiet vil have en skattereform, som sigter mod at få skatten på arbejde ned til omkring 40 procent for alle.
  • Hård indvandringspolitik men en mere human flygtningepolitik end VKO-blokken har stået for, og et endeligt opgør med Dansk Folkepartis indflydelse.
  • Danmark skal være fuldgyldigt medlem af EU. Bedre koordinering af EU’s udenrigspolitik og fornyet respekt for FN og menneskerettighederne. Udviklingsbistanden til verdens fattigste lande skal igen op på 1% af bruttonationalindkomsten.
  • Flere reformer i et bredt politisk emnefelt som folkeskolen, sundhedsvæsenet og vedvarende energi.

/ritzau/

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce