Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

DF: B.T-redaktør bryder aftale med Messerschmidt

B.T.-redaktør fastholder i TV-Avisen, at Messerschmidt hyldede Hitler. Dansk Folkeparti er overraskede og chokerede.

Danmark

DF forholder sig afventende til det indgåede forlig mellem B.T. og Morten Messerschmidt.

Det sker, efter at B.T.s chefredaktør Arne Ullum i TV-Avisen klokken 18.30 fastholdt sine beskyldninger om, at Morten Messerschmidt hyldede Adolf Hitler.

Anser forliget som brudt
»Såfremt Arne Ullum og B.T. fastholder deres beskyldninger, som de blev fremsat i TV-Avisen, må vi anse forliget som brudt fra B.T.s side, hvorfor vi desværre ser os nødsaget til at afvente nærmere afklaring mellem Morten Messerschmidt og BT«, siger Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl i en pressemeddelelse.

I TV-Avisen kl. 18.30 bidrog Arne Ullum til endnu et kapitel i den strid om ord, der ellers så ud til at være afsluttet:

»Morten Messerschmidt er ikke nazist. Men han har hyldet Hitler i en kæmpebrandert, hvilket er usædvanligt dumt, men det gør ham ikke til hverken nazist eller nazisympatisør«, sagde chefredaktøren.

Kristian Thulesen Dahl tilføjer, at DF-ledelsen indtil nyhedsudsendelsen opfattede sagen som afsluttet og forliget indgået.

»Vi blev overraskede og chokerede over, at B.T.s redaktør Arne Ullum i TV-avisen, til trods for det underskrevne forlig, fremturede og påstod, at ’Morten Messerschmidt hyldede Hitler i en kæmpe brandert’«, fortsætter Kristian Thulesen Dahl.

Renset ifølge forliget
I pressemeddelelsen fremgår det, at ledelsen tolker selve forliget som en renselse af deres tidligere EU-ordfører. Tidligere på aftenen sagde en centralt placeret kilde i DF til politiken.dk:

»Hvis ledelsen finder, at han er renset ud fra forligsteksten, må man antage, at Morten Messerschmidt er på vej tilbage i partiet igen«.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce