Foto: BORBERG THOMAS
Danmark

Politiet reklamerer med pistoler

For at få flere elever på Politiskolen annoncerer politiet med, at man som betjent får en tjenestepistol. Politiforbundet mener, at reklamen skal trækkes tilbage.

Danmark

Danske betjente går med pistol. Og netop det slår Rigspolitiet på i hverveannoncer, der skal få flere unge til at søge ind på landets politiskoler.

Politiforbundet mener, at reklamen skal trækkes tilbage.

Overskriften på den store annonce, som har været bragt i flere aviser, lyder: »Indlevelse, omsorg, tjenestepistol«.

»Jeg bryder mig ikke om det«, siger Peter Ibsen, formand for Politiforbundet:

»Pistolen skal ikke være et argument for at blive betjent. Alle ved, vi har pistoler, men man behøver ikke udstille det i reklamer. Diplomatisk sagt synes jeg, det er bad timing. Det er mangel på omtanke, når man ikke trækker den tilbage«.

Politianklager kritiserer Det er Rigspolitichefen Torsten Hesselbjergs ansvar at rekruttere nye elever til Politiskolen.

Rigspolitiet har allieret sig med et reklamebureau, der for et ukendt millionbeløb skal sikre flere ansøgere.

De penge er ifølge forsvarsadvokat og tidligere politianklager Hugo Steinmetz givet rigtig dårligt ud.

»Det er helt vildt, at de reklamerer for en pistol. Reklamer sigter efter en målgruppe, og når man bruger ordet tjenestepistol, henvender man sig til folk, der tænder på revolvere. I det store billede over en længere periode vil det her højne skydeniveauet i politiet«, siger Steinmetz.

Vicepolitimester forsvarer reklame

Det er Martin Gravesen uenig i.

Han er vicepolitimester i Rigspolitiets personaleafdeling og ansvarlig for kampagnen. Som han ser det, er pistolen redskab for en betjent. Og det skal de unge vide.

Der har været debat om politiets brug af skydevåben. Rigsadvokaten har netop sigtet to politifolk for unødvendig brug af pistolen. Hvor god er jeres timing?»De to ting har intet med hinanden at gøre. Kampagnen blev lanceret for halvandet år siden, og den kører i tre år. Vi kører med tre forskellige plakater, og om det er den ene eller anden, vi rykker ind, det kan vi ikke time i forhold til, om der er den ene eller den anden sag«.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden