Foto: JENS DRESLING
Danmark

Fogh skal forklare afvisning af journalist

Fogh skal fortælle Folketinget, hvorfor han ikke vil give interview om Irakkrigen til kritisk journalist.

Danmark

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kommer nu til at forklare sig i Folketinget.

Han skal svare på, hvorfor han selv og udenrigsminister Per Stig Møller (K) trodser en opfordring fra ombudsmanden om at give interview om Irakkrigen til Ekstra Bladets Bo Elkjær.

SF's formand, Villy Søvndal, kalder således Anders Fogh Rasmussen i samråd i Folketingets politisk-økonomiske udvalg, efter at ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen ikke har kunnet finde nogen saglig grund til, at de to ministre i fire år har nægtet den prisvindende journalist et sådan interview.

Principiel sag

»Det her er en ekstremt vigtig og principiel sag, fordi det ikke er en inferiør journalist på et ligegyldigt medie om en lille sag, men en højt respekteret journalist på et landsdækkende medie, der forsøger at afdække sandheden om den mest vidtgående udenrigspolitiske beslutning i nyere dansk historie«, siger Villy Søvndal.

Dansk Folkeparti freder dog statsministeren i sagen.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce