Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
En stor del af politiken.dk's læsere mener, at kvindelige cyklister burde genopfriske færdselsreglerne.
Foto: JENS DRESLING

En stor del af politiken.dk's læsere mener, at kvindelige cyklister burde genopfriske færdselsreglerne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne er trætte af dårlig cykel-opførsel

Der hersker anarki i cykeltrafikken, hvis man skal tro Politiken.dk's læsere. Især mener de, at kvindelige cyklister kører over evne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spøgelsescyklister, cykelprinsesser på bedstemorcykel og Bjarne Riis-typerne. Det er nogle af de cyklister, politiken.dk's læsere er godt og grundigt trætte af.

Næsten uden undtagelse er meldingen fra de mere end 100 læsere, der har deltaget i debatten på politiken.dk, at de oplever irriterende og farlige cyklister i deres færden gennem byens trafik.

Dermed lægger læserne sig op ad de 45 procent af cyklisterne, der ifølge en ny undersøgelse fra Københavns Kommune er nervøse for andre cyklister i trafikken.

»Jeg har boet i såvel centrum og ydre København i 20 år og oplever et øget tempo og mangel på hensyn over for andre på cykelstien«, skriver Britt fra København.

Bryder reglerne Og skal man tro læserne, har mange af cyklisterne ikke lært, hvordan man opfører sig i tæt cykel-trafik.

»Jeg færdes både i bil, på cykel, til fods og tidligere meget på rulleskøjter i og omkring København. Der er efter min mening ingen anden gruppe som cyklisterne, der i den grad bryder alle regler i trafikken«, skriver en anden læser.

Det er cyklister, der kører over for rødt, glemmer at vise af med armene og trækker til venstre inden de svinger til højre, læserne langer ud efter. Spøgelsescyklister, der kører modsat færdselsretningen. Og cyklister, der ikke færdes hjemmevant på cykelstierne, er flere trætte af.

»Efter min mening er et af de største problemer de mange uerfarne cyklister, der kommer frem i forår og forsommer, når vejret bliver godt. Der er rigtig mange af dem, der helt tydeligt mangler en fornemmelse for flowet i cykeltrafikken, og ikke tager det at cykle lige så seriøst som det at køre i bil«, skriver en læser fra Nørrebro.

Kvinderne er værst
De hurtige cyklister, der maser sig frem, føler mange læsere sig generet af. Og så er der kvinderne.

»De farligste cyklister, som jeg oplever det, er kvinder, mødre, hastende hjemad for at 'redde' deres børn ud af institutionen hurtigst muligt. De er stressede og ikke specielt opmærksomme eller hensyntagende - de skal bare frem - helst for noget siden!!!«, skriver en læser.

Og flere andre stemmer i.

»De farligste er ikke dem, som kører hurtigst, men typisk piger på bedstemorcykler med cykelkurv«, skriver en anden.

»Jeg oplever det hver dag. Man overhaler denne unge pige på bedstemorcyklen, som hun knap nok kan holde lige, mens hun skriver sms'er, skifter numre på sin mp3-afspiller eller lignende«, stemmer endnu en læser i.

Også Jens fra København NV mener, at kvinderne er farlige cyklister.

»Værste eksempel er cykelprinsesserne: Kvinder som slingrer bevidstløst afsted på høje bedstemorcykler og med mobiltelefonen klistret til øret«, skriver han.

»Jeg tør slet ikke tænke på, hvor elendigt de eventuelt kører bil«, slutter han.

Op til cykelprøve

Løsningen er mere oplysning om cykelstiernes takt og tone, mener flere. Bredere og flere cykelstier. Eller måske et cykelkørekort, foreslår adskillige læsere.

»Jeg ville ønske, at der var 'den store cyklistprøve' for voksne svarende til den, som man har i folkeskolen, for at man kunne lære disse ting. Et cykelkodeks, der eventuelt kunne blive omdelt ved lyskryds, eller andre lidt sjovere tiltag ville jeg sætte pris på«, skriver Lea fra Nørrebro.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden