Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Læge ordinerede 235 sovepiller dagligt

En psykiatrisk patient i Aabenraa spiste mere end 200 tabletter dagligt.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En praktiserende læge fra Aabenraa har fået en kraftig advarsel fra Patientklagenævnet.

Lægen ordinerede ekstremt høje doser sovemedicin til en psykiatrisk patient.

Den anbefalede daglige dosis er én tablet om dagen. Men da forbruget var højest, spiste patienten hele 235 tabletter dagligt, fortæller P4 Syd.

Forbrug kraftigt øget Forbruget af sovemedicinen Stilnoct startede, da patienten blev udskrevet fra psykiatrisk behandling i 1997. Her fik han ordineret fire sovetabletter dagligt for at falde til ro. Det blev samtidig aftalt, at den fremtidige medicinering skulle ske hos egen læge, Jens Lærkesen fra Aabenraa.

Men her gik det galt. Forbruget af medicinen voksede meget kraftigt, så patienten i en periode fra 2003 og 2004 spiste over 200 tabletter dagligt, udskrevet af lægen.

De udskrivninger har Patientklagenævnet nu kritiseret kraftigt. Det enormt store forbrug af sovemedicin blev opdaget, da lægen i samråd med patientens familie forsøgte at trappe forbruget af de afhængighedsskabende tabletter ned. Det reagerede patienten kraftigt på. Han nægtede at spise og drikke og blev skrigende og råbende.

Lægen er indberettet

Han blev tvangsindlagt og det psykiatriske personale valgte at indberette den praktiserende læge, da de hørte om det enorme forbrug af sovemedicin.

Patientklagenævnet kritiserer nu offentligt lægen for tre ting: At han lod forbruget vokse så meget, at han primært havde kontakt med patientens far, når han udskrev medicinen og at han ikke kontaktede psykiatrisk sagkyndige meget tidligere i forløbet.

Lægen har ikke ønsket at give sin version af forløbet til P4 Syd.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden