Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: OLESEN PETER HOVE
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Indvandrerpolitiker: Børnehavelukning en sejr for Hizb-ut-Tahrir

Ved at lukke muslimsk børnehave bekræfter danskerne alle Hizb-ut-Tahrirs påstande, advarer den radikale politiker, Manu Sareen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi har serveret det hele for dem«.

Så kort og fyndigt kommenterer Manu Sareen, radikal borgerrepræsentant i Københavns Kommune, beslutningen om at lukke børnehaven Salam på Nørrebro.

Den stod over for en forældrebestyrelse, der var kraftigt præget af Hizb-ut-Tahrirs yderligtgående synspunkter - synspunkter, der havde fået ledelsen til at flygte fra stedet.

Kommunen har nu opgivet at finde en ny ledelse og lukker i stedet institutionen.

En gave til Hizb-ut-Tahrirs propaganda Det vil uværgeligt blive tolket som et bevis på, at Hizb-ut-Tahrir har ret, når organisationen kalder demokrati for hykleri og slår på, at integrationen har slået fejl.

»Vi giver dem argumenterne for det. Vi opfordrer minoriteterne til at bruge de demokratiske kanaler. Når de gør det, og vi ikke kan lide resultatet, så lukker vi stedet. Det bekræftiger dem i den antagelse, at demokratiet er hyklerisk«, advarer Sareen.

Burde have holdt fast i demokratiet
Han betegner beslutningen om at lukke den private børnehave som »et rigtigt, rigtigt uheldigt signal« til de forældre.

»Vi skulle hellere have holdt fast og inisteret på dialog - også med dem, der ikke vil i dialog med os. Demokrati er også at høre på de ting, vi ikke kan lide. Man viser, at man holder fast i sine værdier netop ved at holde fast i dem«, siger han.

Han er ikke i tvivl om, at den muslimske organisation vil udnytte lukningen af børnehaven til det yderste, når den hverver nye proselytter.

Flere værdier blandt danskerne
»Det undervurderer danskerne i de år her. Det nytter ikke, at vi stikker halen mellem benene hver gang«, siger han og peger på de diskussioner, der hele tiden dukker op i mødet mellem danske traditioner og indvandrernes kultur.

»I står jo og forholder jer til det konstant. Danskerne må begynde at se i øjnene, at der er flere og flere forskellige værdier i Danmark«, fastslår han.

Rammer børnene

Den radikale borgerrepræsentant frygter, at børnene nu vil blive holdt hjemme i stedet for at komme ud på institutioner, hvor de kunne nås med synspunkter, der kunne danne en modvægt til de dogmer, børnene opdrages med.

»Vi kan stille alternativer op i forhold til de firkantede værdier, de har derhjemme«, finder han.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden