0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Menighedsråd føler sig overset i Grosbøll-sag

Kirkeministeriet har forsømt at høre menighedsrådet i Taarbæk Sogn i sagen om den suspenderede præst Thorkild Grosbøll. Et stærkt utilfreds menighedsråd har nu uopfordret sendt en udtalelse til ministeriet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 KLAUS HOLSTING
Foto: KLAUS HOLSTING
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Siden den omstridte Taarbæk-præst, Thorkild Grosbøll, blev suspenderet af biskop Lise-Lotte Rebel, har Kirkeministeriet iværksat en høring af de implicerede parter. Alle på nær menighedsrådet.

Og det vækker harme i Taarbæk Sogn. Menighedsrådet har nu på eget initiativ sendt et høringssvar til Kirkeministeriet. I brevet henviser menighedsrådet til paragraf 39, stk. 2 i loven om menighedsråd, der siger, at en tilsynsmyndighed er forpligtet til at høre menighedsrådet selv.

»Biskoppen har simpelthen glemt at høre os. Vi blander os ikke i, hvad hun tænker om teologi, men hun er en usædvanlig dårlig administrator«, kritiserer menighedsrådets formand, Lars Heilesen.

Principiel fejl
Menighedsrådet bakkes op af lektor i praktisk teologi Hans Raun Iversen, der dog ikke mener, at der er begået en juridisk fejl.

»Jeg er enig med menighedsrådet i, at selvfølgelig skal de høres. Derfor mener jeg, at der er sket en principiel og teologisk fejl. Men det er et gammelt system, at menighedsrådet skal passe det ydre, mens præsten, biskoppen og ministeriet skal tage sig af det teologiske. Derfor er der ikke taget højde for, at menighedsrådet burde høres i denne sag«, siger han.

Opbakning til Grosbøl
I høringssvaret bakker menighedsrådet Thorkild Grosbøll op og fraråder, at sagen om ham rejses ved en præsteret eller som tjenestemandssag. Samtidig ønsker menighedsrådet, at Thorkild Grosbøll snarest får lov til at genoptage sit virke som sognets præst.

»Det er en straf i sig selv at fritage Thorkild Grosbøll for tjeneste. En eventuel sag ved præsteretten kan tage op til fem år, og det er simpelthen en for hård straf at gøre en mand arbejdsløs, inden domstolen overhovedet har afgivet svar«, siger Lars Heilesen.

Når høringsfristen udløber 1. september, er det justitsminister Lene Espersen (K), der skal afgøre, om Thorkild Grosbølls sag skal for præsteretten. Sagen er blevet flyttet fra kirkeminister Tove Fergos (V) skrivebord, efter at der er rejst tvivl om hendes habilitet i sagen.

Savner sjælehyrden
Kirkegængerne i Taarbæk Sogn må indtil videre lade sig nøje med forskellige præstevikarer.

Men det er ikke en holdbar situation, mener Lars Heilesen: »Det er Thorkild Grosbøll, som folk vil høre. Vi kan ikke leve tre til fem år med en ny præst hver søndag. Thorkild er præsten i byen. Man møder ham på havnen, ved købmanden og på boule-banen. Alle kender ham, og han er en fantastisk sjælehyrde«, siger han.

Grosbøll blev suspenderet 10. juni af biskop Lise-Lotte Rebel for at have skabt forvirring om folkekirken, efter at han havde sagt, at han ikke tror på en skabende og opretholdende Gud.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce