Foto: JENS DRESLING
Danmark

Sjælland står under vand

Kraftigt regnvejr har sat veje, tunneler og kældre under vand flere steder på Sjælland. I Hillerød og Ølstykke frarådes al udkørsel.

Danmark

Veje under vand og søer, der går over deres bredder.

Det er situationen flere steder på Sjælland efter langvarige, kraftige regnskyl.

I Roskilde gik flere åer og mindre søer over deres bredder og skabte oversvømmelser. I Helsingør melder politiet om kloakdæksler, der er skudt op af regnvand, og i Hillerød og Ølstykke frarådede politiet torsdag aften al udkørsel på grund af 'meterdybe' regnvandssøer under viadukter og på lavtliggende steder.

»Der er oversvømmelser alle vegne, og vi har overhovedet ikke overblik over situationen«, fortæller vagthavende hos politiet i Roskilde.

Kældre står under vand

Torsdagens heftige regnvejr giver især de sjællandske husejere store problemer med oversvømmede kældre. Falck har foreløbig fået henvendelser om 450 vandskader alene på Sjælland. Og flere følger formentlig, vurderer pressechef i Falck Mikkel Andreas Beck.

»Nu møder folk på arbejde og opdager vandskader dér, så vi forventer flere anmeldelser«, siger pressechefen.

Især hovedstadsområdet, køgebugt-området og Nordsjælland blev vådt.

»Nordsjælland har fået 60-70 millimeter det sidste døgn. Resten af Sjælland omkring 20 millimeter«, fortæller vagtchef Michael Christiansen fra Danmarks Meteorologiske Institut.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce