En tredje ægtefælle i billedet bør være tilladt, mener Radikal Ungdom.
Foto: THOMAS BORBERG

En tredje ægtefælle i billedet bør være tilladt, mener Radikal Ungdom.

Danmark

RU: Flere ægtefæller bør være tilladt

Det traditionelle ægteskab passer ikke længere til den moderne livsstil, og derfor bør ægteskabsloven ændres, forslår Radikal Ungdom.

Danmark

En ekstra hånd til de daglige rengøringspligter og bedre tid til at tage børnene med på tur.

Der kan være flere fordele ved at være tre voksne i familien, mener Radikal Ungdom, som nu foreslår, at polygami bliver gjort lovligt, skriver metroXpress.

»Den nuværende ægteskabslovgivning er baseret på et kristent Adam og Eva’-syn på tingene, og det giver nogle begrænsninger for parforholdet, som er unødvendige,« siger retsordfører for Radikal Ungdom Asser Gregersen.

Et ekstra sæt hænder er dejligt »Og hvem siger, at man ikke kan leve lykkeligt i et polygamt forhold? I mange tilfælde kan et ekstra sæt hænder i hjemmet sikkert få hverdagen til at glide lidt lettere for alle, og hvis en tredje ægtefælle gør livet dejligere for de to andre, kan jeg ikke se nogen grund til, at vi andre skal blande os.«

Retsordføreren fastslår, at en lovændring ikke skal komme til at gå ud over nogen, og derfor skal alle parter godkende det nye ægteskab.

Parterapi er en bedre ide

Tre voksne i hjemmet lyder dog ikke som nogen god idé i præst og forfatter Anna Mejlhedes ører. Hun mener, der bør være rammer for, hvordan vi kan leve med hinanden.

»Med det her forslag gør man noget så sårbart som utroskab fuldt ud accepteret og officielt, og på den måde synes jeg, at der gives køb på noget værdifuldt omkring kærligheden. Man blåstempler noget, der nok ikke ligefrem burde blåstemples,« siger hun til metroXpress.

»Desuden tror jeg slet ikke, at der er behov for at lade folk gifte sig med flere på én gang. Der er nærmere behov for mere professionel hjælp til at få parforholdet til at fungere. Især når der er børn involveret,« tilføjer Anna Mejlhede.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce