DF forsøger at true VK til EU-afstemning

Det får konsekvenser for regeringssamarbejdet, hvis VK fifler for at undgå en folkeafstemning om den næste traktat, advarer Dansk Folkepartis EU-ordfører.

Danmark

Dansk Folkepartis forhold til regeringen vil blive præget af en eventuel beslutning om, at der ikke skal afholdes en dansk folkeafstemning om den næste EU-traktat.

Det siger Morten Messerschmidt, EU-ordfører for DF, efter at den tidligere franske præsident Valery Giscard d'Estaing har slået fast, at den nye EU-traktat »i realiteten er det samme« som den forfatningstraktat, der blev afvist af Frankrig og Holland i 2005. Giscard var selv formand for EU's forfatningskonvent.

»En så klar udmelding fra ham må få regeringen til at sadle om. Hvis ikke regeringen viser sig villig i denne sag, vil det uvægerligt få betydning for forholdet mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Vi vil ikke acceptere, at regeringen i denne sag fifler sig igennem for at undgå den folkeafstemning, som et stort flertal af danskere ønsker«, siger Messerschmidt til Ritzau.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce