Prostitueret fotograferet i dronningens gemakker

Slotsforvalter afviser problemer med sikkerheden, selv om en prostitueret angiveligt har fotograferet sig selv nøgen i dronningens gemakker på Christiansborg.

Danmark

Normalt er det nydelige rober, tækkelige møbler og smukke gobeliner, der præger dronningens gemakker på Christiansborg.

Men ifølge denne uges udgave af Se&Hør har en kvinde sneget sig til at fotografere sig selv nøgen i gemakkerne.

Ifølge bladet har hun lavet ikke mindre end 29 billeder af sig selv, blandt andet nøgen på tronstolen, i audienssalen og på bordet, hvor der holdes statsråd. Kvinden er prostitueret, og hun har lagt billederne ud på sin hjemmeside.

Afviser sikkerhedsproblemer

Slotsforvalteren på Christiansborg, Jens Greve, beklager billederne, men afviser, at Christiansborg har et sikkerhedsproblem, når en prostitueret kan snige sig til at lave nøgenbilleder i de ellers aflukkede gemakker.

»Selvfølgelig ville jeg helst have været den sag foruden, og det giver da også anledning til at kigge lidt indad. Men vi har ingen sikkerhedsmæssige problemer. Når dronningen bruger gemakkerne, er der jo en helt anden sikkerhedsmæssig opmærksomhed og rengøring. Jeg vælger at se det som en provokation af borgerskabet, og det kan ærligt talt ikke hidse mig op«, siger Jens Greve.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce