Der er brug for en landsdækkende livredderorganisation, lyder det fra badesikkerhedsråd.
Foto: Thomas Borberg

Der er brug for en landsdækkende livredderorganisation, lyder det fra badesikkerhedsråd.

Danmark

Dårligt koordineret livredning koster liv

Livredningen skal være landsdækkende, og det haster, lyder det fra Rådet for Større Badesikkerhed. På få uger er syv personer druknet ved badeulykker.

Danmark

Trods det dårlige sommervejr er ikke færre end syv turister druknet ved badeulykker i Danmark bare i den seneste uge, skriver Berlingske Tidende.

Der findes ingen officiel landsdækkende statistik for drukneulykker i danske farvande, men at dømme efter avisernes omtaler er mindst 15 mennesker druknet herhjemme siden nytår, og det får Rådet for Større Badesikkerhed til at rette en kraftig kritik mod den manglende koordinerende indsats på livredningsområdet i Danmark.

Brug for systematisk samarbejde »De farligste badesteder er der, hvor der ikke er opsyn. Derfor skal vi se at komme i gang med at lave en landsdækkende livredderorganisation, der er perfekt. Det vil sige, at man har livredderstationer stående kontinuerligt med 10-15 kilometers afstand på de danske strande - stationer, som systematisk samarbejder med hinanden«, siger formand gennem 24 år for Rådet for Større Badesikkerhed, Michael B. Aller.

Det største område af landet med en organiseret livreddertjeneste er langs den nordsjællandske kyst mellem Espergærde og Hundested.

Mange på central styring

Her har region Hovedstaden sammen med tre storkommuner langs kysten oprettet Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, der har 20 fast bemandede livredderstationer på strandene i perioden 19. juni til 19. august.

»Og det redder liv. I de sidste i hvert fald 15 år har der mig bekendt ikke været en eneste reel drukneulykke i Nordsjælland i de områder, hvor vi har aktiv livredningstjeneste«, siger John Mogensen, der er sekretær for livredningen i området.

Han mener også, at der mangler en central styring af livredningen i Danmark.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce