0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sass: Intern kritik er helt forfejlet

»Vi har været utroligt aktive«. Socialdemokraternes politiske ordfører affejer S-medlemmers ønske om en mere offensiv dagsorden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen, mener ikke, at den seneste tids kritik af partiet, rammer rigtigt.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Flere fremtrædende S-politikere mener, at Socialdemokraterne på det seneste har været for usynlige og passive.

Men partiets politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, er tilfreds med udviklingen og mener, at Socialdemokraterne har været »utroligt aktive«.

»Jeg synes, det er en forfejlet kritik. Jeg synes, at vi har været meget på og har været meget synlige i mediebilledet. Siden august sidste år har vi fremlagt mere end 40 politiske udspil, så jeg synes faktisk, at vi har været utroligt aktive«, siger Henrik Sass Larsen til Ritzau.

Savner bredere dagsorden De tre socialdemokratiske folketingspolitikere, Jytte Andersen, Jeppe Kofod og Thomas Adelskov, savner en bredere og mere offensiv, socialdemokratisk dagsorden.

Men Henrik Sass Larsen mener ikke, at satsningen på velfærdsområdet har skygget for andre politiske temaer, men erkender dog, at partiet på det seneste har haft et ensidigt fokus på velfærd, ulighed og globalisering.

»Det handler om, hvilke sygehuse, daginstitutioner og forhold for de ældre, vi skal have. Det er utroligt vigtige områder for os, som er slået igennem i den offentlige debat. Men vi har også bud på ulighedsområdet og globaliseringen, men det er bare ikke slået igennem, men vi har satset meget ensidigt på disse tre størrelser«, siger Henrik Sass Larsen.

Vi styrer ikke medierne
Er der nogen områder, hvor I kunne have været mere synlige på det seneste?

»Vi vil altid gerne være mere synlige på samtlige områder. Vi er altid klar med en kommentar til aktuelle politiske emner, men det er jo ikke os, der redigerer aviserne og tv-nyhederne. Derfor står det ikke altid i vores magt at bringe budskabet ud til vælgerne«, siger Sass Larsen.

Kofod: Ledelsen skal blive bedre til at inspirere

Jeppe Kofod, der er medlem af Udenrigspolitisk Nævn, sender samtidig en bredside af sted mod partiets politiske ledelse.

Han mener, at Sass Larsen, Helle Thorning-Schmidt og de øvrige S-ledere skal være bedre til at inspirere folk. Men Kofods kritik preller af på Henrik Sass Larsen.

»Jeg håber at være meget inspirerende i forhold til samtlige gruppemedlemmer. Jeg gør mit bedste. Men en af grundene til, at jeg har haft lidt svært ved at inspirere Jeppe Kofod er, at han har haft orlov fra Folketinget i mere end et år«, siger Sass Larsen.

Senere på måneden forventer Socialdemokraterne at fremlægge sit bud på en kvalitetsreform i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Holstebro.

ritzau