Guldfund på Storø i Grønland

NunaMinerals har fundet synligt guld i seks af 12 borehuller på Storø nord for den grønlandske hovedstad Nuuk.

Danmark

Det grønlandske efterforskningsselskab NunaMinerals har i juli og august foretaget 12 såkaldte kerneboringer på Storø 40 km nordøst for den grønlandske hovedstad, Nuuk.

I halvdelen af boringerne er der fundet synligt guld, oplyser efterforskningsselskabet i en pressemeddelelse.

Der er hentet 700 kilo malmprøver op til metallurgiske undersøgelser. Analyseresultaterne ventes i begyndelsen af september, oplyser NunaMinerals direktør Ole Christiansen.

Ujævn fordeling
De guldførende strukturer på Storø følger cirka 20 meter brede korridorer, hvor hovedparten af guldet er centreret i 10 meter brede centre med en lødighed på omkring seks gram guld pr. ton.

Guldet er meget ujævnt fordelt i fjeldet, hvorfor det ikke på basis af borekernerne alene er muligt at bestemme guldindholdet i fjeldet.

»Ved traditionelle analyser for guld udtages der en delprøve på 30 gram, som danner grundlaget for vurdering af guldindholdet. Når guldet er ujævnt fordelt, som vi ser det på hele Storø, er vi nødt til at udtage større prøver, og undersøge disse udelt. Først herefter kan guldindholdet måles«, siger Ole Christiansen.

Resultatet af de metallurgiske undersøgelser forventes i begyndelsen af 2008.

NunaMineeraks A/S ejes af Grønlands Hjemmestyre, Rudersdal A/S, Lønmodtagernes Dyrtidsfond samt 1200 investorer.

Selskabet har 14 eneretskoncessioner og en ejerandel på 17,5 procent af Grønlands første guldmine, Nalunaq Gold Mine.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce