Foto: MORTEN LANGKILDE
Danmark

Bondam vælter Ritts prestige-byggeri

Klaus Bondam (R) vil skrotte de omstridte planer om boliger på Kløvermarken og i stedet udskrive en arkitektkonkurrence.

Danmark

Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S) vil ikke længere stå fast på at gennemføre sit hidtil største prestigebyggeri - en bebyggelse rundt om Kløvermarken på Amager tegnet af stjernearkitekten Bjarke Ingels.

Byggeriet har indtil nu fremstået som krumtappen i hendes omstridte valgløfte om at bygge billige boliger til københavnerne.

I et interview i dagens avis lægger hendes tætte allierede på Rådhuset, Københavns teknik- og miljøminister Klaus Bondam (R), op til at skrotte det ambitiøse prestigebyggeri, fordi han mener, at processen har været alt for topstyret, og at han og Ritt Bjerregaard har »set sig blinde« på Bjarke Ingels’ projekt.

Alternative bud I stedet vil Klaus Bondam have udskrevet en arkitektkonkurrence, der skal komme med alternative bud på, hvordan man kan bygge på Kløvermarken.

Selv om Ritt Bjerregaard er overrasket over Klaus Bondams nye meldinger, er hun parat til at droppe det projekt, hun ellers har arbejdet hårdt for siden valget.

»Bjarke Ingels’ forslag er kun en skitse, som har været til inspiration. Det er visionært og interessant, men hvis Klaus Bondam vil drøfte, om man skal bygge på en anden måde, så må vi se på det«, siger hun.

Folkelig debat mangler

Klaus Bondam kalder det en direkte fejl fra sin og Ritt Bjerregaards side, at de to allerede under sidste kommunalvalgkamp lagde sig fast på, at Bjarke Ingels’ projekt skulle gennemføres.

Klaus Bondam hæfter sig ved, at kommunen i alle andre tilfælde opfordrer til arkitektkonkurrencer og bred folkelig debat, inden man beslutter sig for en bestemt løsning.

»Det er dybt problematisk, at vi ikke har gjort det samme omkring Kløvermarken«, siger Klaus Bondam. ¨

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce