Nørrebrogade bærer søndag morgen tydelige tegn efter nattens uroligheder.
Foto: JENS DRESLING

Nørrebrogade bærer søndag morgen tydelige tegn efter nattens uroligheder.

Danmark

Nørrebro rydder op i gaderne igen

Politiet er i gang med at samle bevismateriale mod de 63 anholdte, der skal fremstilles i et grundlovsforhør i løbet af dagen.

Danmark

Mens butiksindehavere, beboere, glarmestre og andre håndværkere er ved at rydde op efter nattens uroligheder på Nørrebro, samler politiet materiale til fremstillingen af de 63 unge, der er blevet anholdt.

Søndag morgen genlyder området omkring Nørrebros Runddel fra Nørrebrogade ned mod Blågårdsgade af klirrende glas fra de butiksruder, der skal bankes fri for glassplinter, så der kan opsættes midlertidige plader.

Området ligner en krigszone med afbrændte bål, og gaderne flyder med varer fra de butikker, der i stor stil blev plyndret, mens urolighederne stod på.

Hærværket gik ud over blandt andet 7-Eleven, McDonald's, Kvivkly og Irma.

63 anholdte i grundlovsforhør Imens er politiet i færd med at danne sig et overblik over, hvad de kan sigte de 63 anholdte for, når de i løbet af dagen skal fremstilles i et grundlovsforhør.

»Vi arbejder, så det sprøjter, men det siger sig selv, at det er svært, når ingen vil sige noget«, siger den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Gunnar Nørager, til politiken.dk.

Vold mod politiet og ildspåsættelser

»I første omgang bruger vi de politifolk, der var været med derude. Der bliver tale om sigtelser for vold mod politiet, opløb, ildspåsættelse og overtrædelser af ordensbekendtgørelsen«, siger Gunnar Nørager.

»Der er tale om omfattende ødelæggelser, og der er generelt en meget dårlig stemning over for de unge mennesker i området«, påpeger Gunnar Nørager.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce