Tilhængerne af Ungdomshuset afslutter  torsdag en aktionsuge med demonstrationer fra 69 forskellige steder. Politiet forventer dog en forholdsvis rolig dag, selvom modstanderne af urolighederne på Nørrebro også har varslet en demonstration.
Foto: Jonathan Bjerg Møller

Tilhængerne af Ungdomshuset afslutter torsdag en aktionsuge med demonstrationer fra 69 forskellige steder. Politiet forventer dog en forholdsvis rolig dag, selvom modstanderne af urolighederne på Nørrebro også har varslet en demonstration.

Danmark

Politiet håber på rolig torsdag

Både tilhængere af Ungdomshuset og modstandere af optøjerne på Nørrebro demonstrerer i morgen.

Danmark

Borgerne på Nørrebro må nok forvente lidt mere trafik i gaderne i morgen end normalt.

En stribe demonstrationer vil nemlig sætte sit præg i den uroplagede bydel.

Tilhængere af Ungdomshuset står bag demonstrationen '69 torsdagsdemoer', hvor de vil mødes 69 forskellige steder for siden at samles på Blågårds Plads. Herfra er der arrangeret fælles demonstration, der skal slutte på Rådhuspladsen kl. 20.00.

Samtidig arrangerer et netværk af utilfredse beboere på Nørrebro en demontration imod de seneste måneders uroligheder i området, hvor unge tilhængere af Ungdomshuset har kastet sten efter politiet, lavet hærværk, barrikader og bål i gaderne.

Forventer fredelige demoer
Chefpolitiinspektør Per Larsen fra Københavns politi forventer dog ikke, at de to modsatrettede demonstrationer tørner sammen.

»Vi er ikke bekymrede, for vi regner ikke med, at de unge kan være så ubetænksomme, at de vil genere dem, der må lægge ryg til mange af deres aktiviteter. Men vi tager vores forholdsregler«, siger Per Larsen.

Han forventer desuden, at demonstrationen til fordel for Ungdomshuset bliver af den mere fredelige slags.

»Vi forventer aldrig andet end, at hvis man vil give sin mening til kende, så gør man det på en ordentlig måde, og så er vi forberedt på det. Det virker som en kreativ manifestation, og vi håber, det bliver ved det«, siger Per Larsen.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce