Der blev skubbet og råbt, da en Ungdomshus-demonstration kom for tæt på 'naboerne'
Foto: JENS DRESLING/Politiken

Der blev skubbet og råbt, da en Ungdomshus-demonstration kom for tæt på 'naboerne'

Danmark

'Naboerne på Nørrebro' bandlyser skubber

Den person, som overfusede og skubbede til en aktivist under 'naboernes' demonstration for fred på Nørrebro, bliver bedt om at holde sig væk fremover.

Danmark

Foreningen Naboerne på Nørrebro var godt tilfreds med torsdagens 'moddemonstration', som skulle bringe fred til den plagede bydel.

Mediernes dækning af deres demonstration var ellers præget af en episode, hvor en midaldrende 'nabo' overfusede og skubbede til en ung kvindelig aktivist.

»Vi skal være de første til at beklage at de stødte sammen. Vi har som så mange andre noteret os manden og vil bede ham om at blive hjemme næste gang – hvis ikke han indstiler sin aggressive adfærd«, skriver foreningen på sin hjemmeside.

Vil spille bredere rolle

Naboerne på Nørrebro vurderer selv at der var 500-600 fremmødte, og kritiserer politiet for at genne de demonstrerende væk fra Jagtvejen.

»Selve demonstrationen blev afviklet noget kaotisk. Vi havde fået tilladelse fra Københavns Politi om at afspærre Jagtvejen – men ingen af de fremmødte politifolk eller politiets koordinator havde rigtigt styr på det.«, skriver foreningen, som gerne vil udvide sin rolle i bydelen fremover, så den ikke kun gælder Ungdomshus-aktivisme.

Kursen skal lægges på et stort anlagt borgermøde.

»Ideen med mødet er at finde en måde hvorpå vi kan bidrage, udfylde og udvikle forskellige Nørrebro interesser og aktiviteter bedst muligt«.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce