Trafikordførere vil have tjekket flysikkerhed

Hvorfor blev der ikke grebet ind, før vi kom tæt på en katastrofe, spørger flere trafikordførere, der vil sætte den ny trafikminister i arbejde.

Danmark

Den ny trafikminister får kun lige sat sig i stolen, før en varm sag lander på hans bord.

Oppositionens trafikordførere vil nemlig nu have undersøgt, hvordan SAS kunne flyve passagerer rundt i fly med sikkerhedsproblemer, uden at myndighederne greb ind.

»Vi indkalder den ny minister (den konservative Jakob Axel Nielsen, red.) i samråd - ikke for at gå efter ham, men for at få afklaret, om der er sløseri i kontrollen. Det skal ikke være sådan, at Statens Luftfartsvæsen behandler SAS lempeligere, end man normalt gør«, siger Poul Henrik Hedebo trafikordfører for SF.

»Det ligner ikke et tilfælde« Han er stærkt utilfreds med, at SAS og producenten af de pågældende fly tilsyneladende selv fører an i kontrollen med flysikkerheden.

»Det er ikke godt nok. Efter ulykken i Aalborg fik vi den melding, at alle sikkerhedsprocedurer var fulgt, og at der var styr på sikkerheden, og så sker det samme lige bag efter. Det ligner ikke et tilfælde«, siger Poul Henrik Hedebo fra SF.

Toppen af isbjerget
Også Socialdemokraternes trafikordfører er bekymret for sikkerheden.

»Det bør ikke være sådan, at den myndighed, staten har nedsat for at lave sikkerhedskontrol halter efter selskaberne selv«, siger Magnus Heunicke, der frygter, at det kun er toppen af isbjerget, vi har set.

»Det ville være utroligt, hvis det kun er de seneste dage, der har været problemer med den flytype - og måske har der også været problemer med andre flytyper, som vi bare ikke har hørt om«, siger Magnus Heunicke, der forventer, at den ny minister ser på sagen som det første.

Procedurer bør tjekkes

De Radikale mener, at det er for tidligt at sige, om de seneste dages flyulykker skyldes manglende kontrol med luftfartsselskaber, men trafikordfører Martin Lidegaard tager sagen meget alvorligt.

»Man spørger sig selv, hvorfor der ikke er grebet ind, før vi kom så tæt på en katastrofe. Med mellemrum bør man tjekke, om procedurerne er i orden, og det her en en anledning til, at vi får gennemgået kontrollen«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce