Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Den tidligere konservative skatteminister Isi Foighel er død.
Foto: THOMAS BORBERG

Den tidligere konservative skatteminister Isi Foighel er død.

Danmark

Isi Foighel er død

Den forhenværende konservative skatteminister Isi Foighel er død. Han blev 79 år.

Danmark

Isi Foighel er død efter et 79 år langt liv.

Mest kendt i offentligheden er Isi Foighel for sit hverv som konservativ skatteminister under Schlütter regeringen fra 1982-1987.

Men Isi Foighel havde mange andre kasketter på i sit liv – heriblandt professor, dommer, seniorforsker og offentlig meningsdanner.

Isi Foighel brugte sin juraeksamen fra Københavns Universitet til et professorat ved samme universitet, og fra 1988-1998 fungerede han som dommer ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg.

Menneskerettighederne og det jødiske folk

Menneskerettighederne blev en af Isi Foighels største mærkesager. I 1999 skrev han bogen ’Kend din menneskeret’, og i offentligheden blev han kendt for sit konsekvente forsvar af menneskerettighederne.

Helt indtil sin død arbejdede Isi Foighel som senioforsker ved Institut for Menneskerettigheder i København.

Isi Foighel blev født i Tyskland og er af dansk-jødisk oprindelse. I 2005 bidrog han til bogen ’Til et folk de alle hører’ sammen med andre dansk-jødiske kulturpersonligheder.

Isi Foighel blev gift første gang i 1953 med Vera født Heckscher og siden 1991 med Edith Moltke-Leth. Han er far til journalisten Hanne Foighel og sønnen Allan Foighel.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce