Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fodboldspillerne fra Kløvermarken er svært utilfredse med planerne om at omkranse grønsværen med boliger.
Foto: JENS DRESLING

Fodboldspillerne fra Kløvermarken er svært utilfredse med planerne om at omkranse grønsværen med boliger.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Arkitektkonkurrence skal afgøre Kløvermarkens fremtid

Københavns Kommune starter forfra i planerne om at bygge på Kløvermarken. Nu udskriver kommunen en arkitektkonkurrence.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det bliver en arkitektkonkurrence, der skal afgøre, hvad der for fremtiden skal være på Kløvermarken i København.

Det er de radikale, Socialdemokraterne og SF i Københavns Kommune i dag blevet enige om.

Arkitektkonkurrencen bliver udskrevet, efter at den radikale teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam i Politiken 20. august stak en kæp i hjulet for det byggeri, de tre partier ellers havde udset sig som det bedste på grunden.

Alle muligheder belyst Bondam mente, at politikerne har været for ivrige med at få gennemtrumfet arkitekten Bjarke Ingels' foreslåede byggeri på bekostning af den demokratiske proces og folkelige debat.

Med en arkitektkonkurrence er debatten og mulighederne åbne igen, mener borgmesteren.

»Konkurrencen sikrer, at flere muligheder bliver belyst«, siger Klaus Bondam til politiken.dk.

»Der har været mange visionære tanker i Bjarke Ingels og BIG's bud, men for at træffe den bedste beslutning for København, bliver vi nødt til at se nogle flere bud«, siger borgmesteren.

Udenlandske dommere
I oplægget til konkurrencen kommer til at stå, at kommunen vil bygge boliger, der er baseret på miljø- og energimæssige fornuftige løsninger. At der skal være 2.000 boliger på grunden, og at antallet af boldbaner skal bevares. Samtidig er partierne enige om, at så mange boliger som muligt skal være billige boliger.

Ifølge planen skal vinderen offentliggøres i sommeren 2008, og det første spadestik på det omdiskurede byggeri tages i løbet af foråret 2009.

»Desuden lægger vi vægt på, at der skal udenlandsk fagekspertise med i dommerkommiteen. Det har været en meget debatteret sag med dette byggeri, så derfor giver det også mening at bringe nogen ind udefra, der kan se på det med friske øjne«, siger Bondam.

Arkitektkonkurrencen bliver en såkaldt 'prækvalificeret konkurrence', hvor interesserede arkitektfirmaer melder sig til kommunen og søger om at blive udvalgt.

Bølgerne har lagt sig

Klaus Bondams afleverede sin pludselige kovending om byggeriet i Politiken i august, uden først at orientere Ritt Bjerregaard og SF. Dengang var de politiske samarbejdspartnere ikke begejstrede for hans udmelding.

Socialdemokraternes ordfører på området, Anne Vang, var både »skuffet«, »overrasket« og »ærgerlig« over den radikale samarbejdspartners tilbagetrækning fra det fælles prestigeprojekt, der også skulle give boliger til Ritt Bjerregaards lovede billig-bolig-projekt.

Men ifølge Klaus Bondam er forhandlingerne om at finde en ny løsning gået »stille og roligt«.

»Efter de første bølger har lagt sig, har tonen været udmærket. Det er klart, at det får altid nogle skår, når der sker sådan nogle ting, men min holdning er, at vi må se at komme i arbejdstøjet igen. Ingen af os kan klare os uden de andre«, siger borgmesteren.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden