Foto: Peter Hove Olesen
Danmark

Ritt trækker sparekrav tilbage

Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard er parat til at droppe besparelser på 40 millioner kroner i børnehaver og vuggestuer.

Danmark

De Københavnske børnehaver og vuggestuer ser ud til slippe for millionbesparelser.

Ritt Bjerregaard (S) er parat til at droppe besparelser for 40 millioner kroner i kommunens daginstitutioner, erfarer Ritzau.

Efter intense budgetforhandlinger hele onsdagen på Københavns Rådhus er Socialdemokraterne klar til at give massive indrømmelser til de københavnske forældre, der har varslet blokader foran flertallet af byens børnehaver og vuggestuer torsdag og fredag.

Forhandlinger er i gang

De 40 millioner kroner på daginstitutionsområdet var en del af den samlede spareplan på 120 millioner kroner på Børne- og Ungdomsforvaltningens budget i 2008.

Sent onsdag aften var forhandlingerne stadig i gang, og de kan trods det socialdemokratiske udspil fortsætte til langt ud på natten, siger SF's budgetordfører, Camilla Burgwald.

»Vi har fået det udspil og analyserer nu, hvad det går ud på. Socialdemokraterne siger, at vi er ved at være i hus, men SF's holdning er, at der er et stykke vej endnu. Der er rimelig langt mellem parterne, men vi forhandler stadig og formentlig et godt stykke ud på natten endnu«, siger Camilla Burgwald til TV2 News.

Med sit udspil håber Ritt Bjerregaard ellers, at hun kan få en budgetaftale i hus med opbakning fra SF og Radikale.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden