Geertsen-forhandling bliver en fuser

Efter nattens kuldsejlede forsøg på at finde et budgetforlig, prøver Københavns Venstre-politikere at kapre processen. Men ungdomshuset står i vejen.

Danmark

I nat brød forhandlingerne om næste års budget sammen i København.

Nu prøver de borgerlige i kommunen med Venstre i spidsen at kapre processen.

Venstres eneste borgmester i København, Martin Geertsen, har inviteret alle andre end overborgmester Ritt Bjerregaards socialdemokrater til en alternativ forhandling.

Det lader dog ikke til at en alternativ forhandlingsrunde har den store gang på jord, for det bliver svært for de borgerlige at indgå et forlig, som de kan stå ved.

Ø: Forlig skal indeholde ungdomshus SF oplyser, at de vil fortsætte forhandlingerne om budgettet med S og R, og at de ikke vil deltage i forhandlinger med Geertsen.

Det er dog ikke i sig selv et dødsstød til Geertsens plan, så længe Enhedslisten, de Radikale og resten af de borgerlige er med.

Og faktisk er Enhedslisten åben overfor at lave et forlig med de borgerlige, hvis de derigennem kan gøre nedskæringer på børne- og ungeområdet mere bløde.

Men Enhedslisten kommer til forhandlingsbordet med et krav, som de borgerlige næppe kan sluge.

»Vi kommer ikke til at indgå et forlig, hvor der ikke på en eller anden måde bliver etableret et ungdomshus i København. Men jeg håber da, at Martin har det, som vi har det; at det vil være åndsvagt ikke at prøve«, siger medlem af Borgerrepræsentationen for Enhedslisten Morten Kabell.

R fortsætter med Ritt

Selv om Venstre, Dansk Folkeparti og de konservative pludselig skulle have fået et blødt punkt for de husløse unge, efter et år med pressemeddelelser med det modsatte budskab, er der dog endnu en hindring.

Det Radikale Venstre vil nemlig ikke til alternative forhandlinger med Geertsen - i hvert fald ikke lige nu.

»Vi forhandler med Ritt, og det bliver vi ved med, indtil vi enten er i hus eller må erkende, at vi ikke bliver enige. Så langt er vi ikke endnu«, siger Manu Sareen, som sidder i Økonomiudvalget i Borgerrepræsentationen for Det Radikale Venstre.

Ifølge Venstre-borgmesteren Martin Geertsens kontor, er der endnu ikke - udover en enkelt løsgænger - kommet svar på, hvem der kommer til den alternative budgetforhandling udenom Socialdemokraterne.

Budgetforandlingerne bliver præget af dagens magtdemonstration fra Københavns forældres, hvor de blokerer over 200 af hovedstadens institutioner.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden