Forældre og børn demonstrerer mod budgetnedskæringer på Københavns Rådhus.
Foto: JENS DRESLING

Forældre og børn demonstrerer mod budgetnedskæringer på Københavns Rådhus.

Danmark

Ritt forhandler med de borgerlige

Overborgmesteren i København inviterer de borgerlige til budgetforhandlinger.

Danmark

Ritt Bjerregaards (S) budgetforhandlinger er for alvor i krise.

Venstre bekræfter, at partiet er inviteret til budgetforhandlinger hos overborgmesteren klokken 17. Ifølge politiken.dk's oplysninger er også de konservative og Dansk Folkeparti inviteret.

Støtter på porten Dermed har overborgmesteren udskudt det planlagte forhandlingsmøde med SF og de radikale i eftermiddag.

Kilder tæt på forhandlingerne siger, at det fra Ritt Bjerregaards side er et forsøg på at splitte det tætte samarbejde, der under forhandlingerne har været mellem de radikale og SF.

Overborgmesterens seneste træk gør forhandlingerne om næste års budget for hovedstadens borgere endnu mere spegede.

S, SF og de radikale har forhandlet længe, men tidligere i dag forsøgte de borgerlige i kommunen med Venstre i spidsen at kapre forhandlingsprocessen.

Venstres eneste borgmester i København, Martin Geertsen, inviterede alle andre end overborgmester Ritt Bjerregaards socialdemokrater til en alternativ forhandling. Det er der ikke umiddelbart kommet et budget ud af.

Forældre på barrikaderne

I mens politikerne forhandler er forældre i over 200 af byens institutioner på barrikaderne i protest med de bebudede million besparelser på daginstitutioner og fritidshjem.

Efter forældrenes varslede aktioner eftergav overborgmester Ritt Bjerregaard 40 millioner kroners besparelser på området, noget SF og de radikale ville se nærmere på, før eftermiddagens forhandlinger - som altså nu er udskudt.

SF meldte umiddelbart i aftes, at der trods overborgmesterens udspil stadig var langt mellem forhandlingsparterne.

Rettelse: Politiken.dk skrev i en tidligere version af denne artikel, at et møde mellem overborgmesteren, SF og de radikale var blevet aflyst. Det er nu rettet til, at mødet er blevet udskudt.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden