Tyverierne i de jyske dyrehandler er blandt andet gået ud over vaskebjørne.
Foto: TOBY TALBOT/AP

Tyverierne i de jyske dyrehandler er blandt andet gået ud over vaskebjørne.

Danmark

Jyske dyrehandlere ribbes

Kostbare dyr er blevet stjålet i en række indbrud i dyrehandler i Jylland.

Danmark

På to måneder har fem jyske dyrehandlere fået stjålet kostbare dyr, skriver gratisavisen Metroxpress.

Slanger, afrikanske vildkatte og en syv kilo tung vaskebjørn er nogle af de mere end hundrede dyr, der natten til i går blev stjålet fra en dyrehandel i Sønderjylland.

Det er nu femte gang på to måneder, at en dyrehandel i Jylland er blevet tømt for eksotiske dyr. Dyrene er så specielle og kostbare, at de er svære at sælge på det danske marked, og derfor mistænker en række dyrehandlere, at der er tale om bestilt arbejde.

Professionelle tyve »Indbruddet er professionelt lavet. Vi kan se, at tyvene kender til dyr, for eksempel har de taget bidske slanger uden at blive bidt,« siger indehaver af Avifauna i sønderjyske Kollund, Ole Schmidt, der denne gang har mistet dyr for 250.000 kroner.

Også Dyrenes Beskyttelse mener, at tyverierne er organiseret.

»Nogle er begyndt at spekulere i salg af levende dyr. Slanger og eksotiske dyr er i høj kurs på det sorte marked, hvor de kan købes urimeligt billigt,« siger direktør Ole Münster til Metroxpress.

Frygter indbrud hos private

Indbruddene bekymrer Dansk Terrarie Forening.

»Vi tager det her yderst seriøst. Krybdyr er blevet meget eftertragtede, og vi frygter, at det går så vidt, at der også vil blive begået indbrud hos private samlere,« siger foreningens formand, Mark Gerlow, der mener, at dyrene sælges på store messer i Tyskland og Holland, hvor folk ikke spørger til, hvor de kommer fra.

Politiet er endnu ikke faldet over hverken vaskebjørn eller kvælerslanger under efterforskningen. Dermed står politiet langt fra et gennembrud i sagerne.

»Tyvene har en viden om de her dyr, men vi ved ikke, hvor de bliver solgt henne eller til hvem,« siger Frank Olsen, vicepolitiinspektør i Aalborg Politi.

Om gerningsmændene fra tyverierne i Nordjylland, Tarm og Vejle er de samme som dem, der natten til i går stjal en to meter lang tæppepyton i dyrehandlen i Kollund, vil politiet nu undersøge.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce