Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Sandholmlejren, hvor bedsteforældre i dag demonstrerer.
Foto: THOMAS BORBERG

Sandholmlejren, hvor bedsteforældre i dag demonstrerer.

Danmark

Bedsteforældre på barrikaderne for asylbørn

En gruppe bedsteforældre har fået nok af landets asylpolitik og viser i dag foran Sandholmlejren deres vrede over, hvordan især asylbørn bliver behandlet i det danske samfund.

Danmark

Med taler, sange og skilte viser en gruppe bedsteforældre i dag deres harme over, hvordan Danmark behandler asylbørn.

Fra klokken 14 til 16 mødes de på parkeringspladsen foran Sandholmlejren i Allerød.

»Det er jo næsten ikke til at bære, at der ikke sker noget for de her asylbørn. Det er skrækkeligt, at det bare stiltiende fortsætter. Derfor må vi gøre noget«, siger Brita Anker, der skal være med til demonstrationen i dag.

Aktionen er blevet til, efter at tal fra Udlændingeservice dokumenterer, at børn og unge bliver psykisk syge af de årelange ophold i landets asylcentre.

Ideen er stadig under udvikling Ideen bag aktionen har kun været under udvikling i 14 dage. Derfor er det heller ikke helt sikkert, hvad der kommer til at ske fremover.

»Måske står vi foran en anden flygtningelejr næste søndag, og måske bliver det et tilbagevendende arrangement hver søndag. Det kommer lidt an på, hvordan vi har det. Mange af os har jo en del skavanker«, siger hun.

Det er endnu usikkert, hvor mange der kommer til demonstrationen i dag. Nogle siger 20, mens andre mener op imod 100 bedsteforældre, forklarer Brita Anker.

»Men selvom vi måske ikke er så mange, så kan vi måske vinde på vores stædighed«, konstaterer hun.

Omsorg til asylbørn
Brita Anker håber, at bedsteforældrene med deres aktion kan være med til at sætte mere fokus på sagen, og at det kan få politikerne til at vågne op. For hun kan ikke forstå, at der endnu ikke er sket noget.

»Vi er en generation, der har været med til at opbygge det her samfund, og vi ved, at vi aldrig har været rigere end nu, og derfor kan vi ikke være det her bekendt«, siger hun.

Børn har brug for kærlighed

Børn har brug for omsorg, mener Brita Anker, og som bedsteforældre er man vant til at nusse så meget om sine egne børn og børnebørn.

Men nu er turen kommet til asylbørnene.

»Når man bliver ældre, kan man se, hvad de væsentlige værdier er i livet. Og det er jo kærlighed, vækst og trivsel til de unge«, fastslår hun.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce