Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

»Politikerne skal komme op med en løsning nu. Den  må være amnesti«, siger Jørgen Poulsen.
Foto: Miriam Dalsgaard

»Politikerne skal komme op med en løsning nu. Den må være amnesti«, siger Jørgen Poulsen.

Danmark

Røde Kors vil give asylsøgere amnesti

Jørgen Poulsen, generalsekretær i Røde Kors, opfordrer politikerne til at give de afviste irakiske asylansøgere amnesti nu.

Danmark

Når der er så klar dokumentation for, at de afviste asylansøgere på asylcentrene er syge, er grænsen mere end nået. Den er overskredet, og problemet bør løses nu.

Det siger generalsekretær i Dansk Røde Kors, Jørgen Poulsen.

Han opfordrer politikerne til at give amnesti til de omkring 500 irakiske asylansøgere, der har fået afslag på asyl i Danmark, men kan ikke tvinges hjem til det uroplagede Irak.

»Totalt uholdbart« De har ventet på asylcentrene i årevis uden lov til at arbejde og tage en uddannelse, og flere undersøgelser har nu dokumenteret, at de bliver alvorligt psykisk syge af de lange ventetider.

»Det er totalt uholdbart, og politikerne skal komme op med en løsning. Den løsning må være amnesti«, siger Jørgen Poulsen til Ritzau.

»Skurken er opholdstiderne«
Røde Kors, der driver seks af landets syv asylcentre, er blevet skarpt kritiseret for at blåstemple regeringens asylpolitik ved at fortsætte med at drive asylcentrene for den danske stat.

Jørgen Poulsen mener ikke, at Røde Kors har problemer med at leve op til sine egne etiske målsætninger.

»For så vidt er vi glade for kritikken, fordi det giver os mulighed for at få ændret de regler, der gælder. For skurken i det her er ikke forholdene, men de lange opholdstider på centrene. Det er en misforståelse at tro, at det handler om nye gardiner eller fodboldstøvler«, understreger han.

»Et svigt at trække sig ud«

Kritikerne har bl.a. foreslået, at kommunerne overtager opgaven med at drive asylcentrene. Ifølge generalsekretæren er det absolut en mulighed, hvis det kunne sikre bedre tilbud til asylansøgerne.

Men det kan det bare ikke, siger han.

»Vi vil gerne trække os ud af asylcentrene, hvis det kunne hjælpe de afviste asylansøgere. Men det kan det ikke, og det ville derfor være at svigte dem, hvis vi trak os ud«, siger Jørgen Poulsen.

Hvis kommunerne overtog driften af asylcentrene, skulle asylansøgerne i øvrigt konkurrere med ældre og børnene om kommunens penge, og det tvivler Jørgen Poulsen på vil falde ud til asylansøgernes fordel.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce