Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politi leder efter dødsvideo på YouTube

Aalborg Politi frygter, at en 10 sekunders mobilvideo af et dødeligt overfald ved Aalborg Stadion skal blive lækket til videosider på nettet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den 48-årige Henrik Bjerremand Kristensen blev filmet med en mobiltelefon, da han lørdag morgen døde efter at være blevet gennembanket på en sti ved Aalborg Stadion.

Politiet fandt videoen på en mobiltelefon, som tilhører den 15-årige dreng, der er sigtet og fængslet for drabet.

Og nu frygter Aalborg Politi, at den 10 sekunder lange videosekvens skal ende på videodelingssider på nettet som for eksempel YouTube.

Det siger vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi til politiken.dk.

'En afskyelig video' »Vi holder øjne og ører åbne for, om det kommer på nettet. Jeg håber bestemt ikke, det sker, for det er fuldstændig respektløst over for de pårørende at lægge sådan en video ud til andre«, siger Frank Olsen.

Om videoens indhold vil han kun sige, at den viser offeret efter voldsudøvelsen.

»Det er en afskyelig video. At man stiller sig op og filmer sit offer på den her måde er udtryk for en kynisme, jeg aldrig før har oplevet i mine 20 år i politiet«, siger han.

Video muligvis sendt videre
Politiet i Aalborg har bekræftet, at den 15-årige har vist dødsvideoen til sine venner. Men meget tyder på, at drengen også har sendt videoen videre fra sin mobiltelefon.

På Handelsgymnasiet i Turøgade i Aalborg siger uddannelseschef Jørn Dahl til politiken.dk:

»Vi har fået nogle antydninger af, at videoen cirkulerede på nogle af vores elevers mobiler. Og vi har sagt til dem, at hvis de modtager sekvensen, skal de slette den straks uden at se den eller sende den videre«.

»Heldigvis har alle vores elever udtrykt chok og væmmelse over videoen, og i den her sammenhæng - misforstå mig ikke - er det en positiv oplevelse, at de unge tager klar afstand fra sådan noget«.

Politi mangler stadig detaljer

Politikommisær Frank Olsen oplyser om sagen i øvrigt, at politiet stadig mangler at stykke en del detaljer sammen omkring den 15-årige og hans 24-årige kammerats færden på drabsnatten.

Den 24-årige var en overgang også sigtet for drabet, men de tekniske undersøgelser har vist, at han først ankom til området ved stadion, efter drabet var begået. Derfor er han nu løsladt, mens den 15-årige er varetægtsfængslet i fire uger.

»Vi mangler stadig en del detaljer om deres færden, og vi har heller ikke fundet det eventuelle slagvåben. Vi har også et hul omkring den dræbtes færden fra klokken 4.30, da han spiste en burger i Jomfru Ane Gade, og frem til drabstidspunktet halvanden time senere«, siger Frank Olsen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden