0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Naboer: Nyt ungdomshus skal placeres med omtanke

Kommunen skal tage hensyn til omgivelserne, når den etablerer et nyt ungdomshus, anbefaler naboforening.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Naboer vil have kommunen til at sikre, at et nyt ungdomshus ikke generer omgivelserne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Undgå tætbebyggede områder, tag naboer med på råd, og hav klare regler for brugen af et nyt ungdomshus.

Det er nogle af rådene, som naboer til det gamle ungdomshus kommer med i et åbent brev til Borgerrepræsentationen i København.

Blandt andet anbefaler foreningen Naboerne på Nørrebro kommunen at oprette et høringsorgan, hvor naboer til det nye ungdomshus bliver repræsenteret sammen med brugerne af ungdomshuset. Dermed håber foreningen at undgå, at lokale beboere og brugerne af ungdomshuset går galt af hinanden.

De unge skal være ansvarlige Samtidig skal kommunen sørge for, at dens indsats for at fjerne affald og graffiti fra området omkring det nye ungdomshus er tilstrækkelig.

Huset skal organiseres, så der er et udvalg af ansvarlige, der kan drages til ansvar for aktiviteterne i og omkring stedet.

Og ungdomshusets repræsentanter skal forpligtes til at undgå hærværk, våbenanvendelse og til at lade være med at besætte andre områder i nabolaget under for eksempel festivaler, mener naboorganisationen.

Den foreslår også, at de unge på forhånd bliver orienteret om de konsekvenser, som eventuelle aftalebrud udløser.

Bøn: Tag hensyn til naboerne
Endelig mener de, at politikerne bør undgå at anbringe det nye ungdomshus i tætbebyggede områder, så brugernes aktiviteter ikke generer naboer.

Huset bør ikke placeres i nærheden af Jagtvej 69, hvor det gamle ungdomshus lå, inden de unge blev smidt ud, efter at kommunen opsagde brugsaftalen og solgte ejendommen.

Forholdet mellem de gamle naboer og de unge blev forpestet af de problemer, stedet påførte omgivelserne i form af støj og møg.

Derfor skal de unge og deres naboer have lov at starte på en frisk, når de skal finde ud af at eksistere side om side, mener foreningen.

Naboer gik sammen mod uro og ødelæggelser

Naboerne på Nørrebro markerede sig op til rydningen i debatten om Ungdomshuset, som organisationens medlemmer var generet af på grund af støjen fra stedet og det affald og den graffiti, de unges adfærd efterlod i nabolaget.

»Det er vores opfattelse, at man ikke kan byde nogen københavnere at bo og leve under de forhold, som herskede i de nære omgivelser af Jagtvej 69«, hedder det i deres brev til rådhuspolitikerne.

Gruppen håber, at borgerrepræsentanterne tager hensyn til ønskerne, når politikerne inden længe ventes at forære ungdomshusmiljøet en ny bygning. Nabogruppens ønske er, at kommunen tager hensyn til de mennesker, der vil komme til at bo i nærheden af stedet.