Ekspert: Omsonst med fængsel til flugtbilister

Flugtbilisterne vil køre videre, selv om der er udsigt til fængselsstraf, mener lederen af Dansk Krisekorps.

Danmark

Udsigten til fængselsstraf vil ikke få flere flugtbilister til at standse.

Det siger leder af Dansk Krisekorps, psykolog Morten Holler til RadioNyhederne.

»Man regner jo ikke med, at den slags ting sker, når man kører hjemmefra. Og selve chokket gør, at man mister overblikket over situationen, så den viden man kunne have, om at straffen var højere, den er ikke tilgængelig, når chokket indtræder«, siger han.

Espersen tror på forebyggelse Justitsminster Lene Espersen foreslog ellers i går, at flugtbilister skal i fængsel, lige meget om der er tale om alvorlig personskade eller ej.

»Ved at lovgive og dermed også sætte gang i en offentlig debat, så kan man få fat i de gode almindelige borgere, som måske bliver ramt af panik. De vil tænke sig om en ekstra gang, hvis de ved konsekvensen er fængsel og at man mister sit kørekort«, siger Lene Espersen til RadioNyhederne.

Tænker ikke på straf

Det er Morten Holler uenig i. Ikke engang de personer, som ikke går i chok vil tænke over konsekvenser.

»Der er også dem, som bliver en lille smule mere beregnende og kyniske. Som i situationen måske ikke ligefrem går i chok, men prøver at beregne sig ud af, hvordan de kan slippe godt fra det. Da de i forvejen tænker sådan, tror jeg heller ikke, de tænker over straffen«, siger Morten Holler.

Ifølge en rapport fra Rigspolitiet, forklarede 15% af de flugtbilister, som blev forhørt, at de flygtede på grund af panik eller chok.

32% forklarede, at de var flygtet på grund af anden kriminalitet. Tallene er dog usikre, da 52% ikke har oplyst, hvorfor de flygtede.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce