Gitte Seeberg har fået nok af DF's indflydelse på dansk politik.
Foto: JENS DRESLING

Gitte Seeberg har fået nok af DF's indflydelse på dansk politik.

Danmark

Seeberg: Jeg er træt af Pia Kjærsgaard

På pressemødet, hvor det nye parti Ny Alliance blev præsenteret, gav Gitte Seeberg de konservative en opsang for ikke at sige fra over for DF.

Danmark

Selv om det hele handlede om et nyt parti, var der et andet parti, der blev nævnt igen og igen på pressemødet på Christiansborg.

En stor del af beslutningen bag det nye parti handler nemlig om Dansk Folkeparti og partiets indflydelse på dansk politik.

For den tidligere konservative europaparlamentariker Gitte Seeberg stod Dansk Folkepartis indflydelse helt centralt i beslutningen om at melde sig ud af sit gamle parti og træde ind i et nyt.

Nok er nok »Jeg har besluttet mig for at forlade Det Konservative Folkeparti for at være med til at stifte vores nye parti Ny Alliance. Baggrunden for min beslutning er blandt andet, at jeg føler, at samarbejdet med Dansk Folkeparti er blevet for meget. Nok er nok«, sagde Gitte Seeberg på pressemødet.

Den tidligere konservative europaparlamentariker gav desuden en opsang til den borgerlige fløj i dansk politik, som hun mente havde været for dårlige til at sige fra over for Dansk Folkeparti.

»Jeg synes faktisk, at vi alle på den borgerlige side på et langt tidligere tidspunkt burde have lagt klart og tydeligt afstand til de holdninger. At tie er at samtykke. Jeg vil sige det klart: Jeg deler ikke værdifællesskab med Dansk Folkeparti«, slog Gitte Seeberg fast.

Bebrejder ikke K

»Og så er jeg træt af, at Pia Kjærsgaard skal bestemme, hvad man må udtale sig om, og hvad man ikke må udtale sig om i Det Konservative Folkeparti«, lød det.

Gitte Seeberg tilføjede, at hun ikke bebrejdede sit gamle parti samarbejdet med DF.

»Men politik er også et spørgsmål om at stå ved sine holdninger og meninger«, lød det.

/ritzau/

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce