Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

FOA-medlemmer raser over DR-program

Ansatte fra bocentret Ringbo føler sig misbrugt efter at være optaget med spionkamera i kritisk tv-program om overmedicinering. DR afviser kritikken.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De føler sig misbrugt og er vrede over at være udspioneret og filmet uden samtykke.

En række FOA-medlemmer, som blev filmet med spionkamera af Bastard Film, har det rigtigt skidt med programmet, som blev vist i DR's flagsklib 21 Søndag.

Udsendelsen ville dokumentere, at de psykisk syge beboere på bocentret Ringbo i Bagsværd bliver fyldt med stærkt afhængighedsskabende nerve-og sovemedicin. Men måden programmet blev til på, har bragt sindene i kog blandt de ansatte.

Stærkt berørte ansatte Faktisk er de så stærkt berørt af optagelserne, at de har valgt at lade deres fagforening tage til genmæle på deres vegne. I en henvendelse til DR understreger faglig sekretær Tage Christensen, FOA, at de ansatte føler det »som at være statist i en dårlig film om deres eget liv«..

Om den kvindelige fotograf fra Bastard Film, der stod bag optagelserne mens hun foregav at være almindelig ansat kollega, siger Tage Christensen:

»Alle er skuffede over tillidsbruddet fra en ung uuddannet kollega, som de har været imødekommende og hensynsfulde over for. Som de har båret over med og hjulpet og vejledt -- og nu viser sig at være agent provocateur, der hele tiden har villet overliste og udlevere dem«.

Føler sig manipulerede
De ansatte føler, at de er blevet stærkt manipuleret, og at ''agenten'' bruger en udspekuleret, rafifineret spørgeteknik, som de ikke var opmærksom på, da de blev optaget. De føler, at de er blevet gelejdet ind i konstruerede situationer, der automatisk stiller dem i et dårligt lys.

Vreden og skuffelsen er også rettet mod DR, som »ikke henvender sig åbent og trækker på deres faglighed og viden«, så man kunne få en tiltrængt diskussion om de problemer, programmet tog sigte på.

DR melder hus forbi

Redaktør Jacob Kwon fra 21 Søndag melder hus forbi.

»DR har på ingen måde haft til hensigt at hænge de offentligt ansatte på Ringbo ud. Det mener vi heller ikke, at vi har gjort«, fastslår Jacob Kwon på DR's hjemmeside.

»Vi ved, at det er et overgreb, at blive udsat for at blive filmet med skjult kamera. Derfor er vi også meget påpasselige med at bruge netop det instrument i den journalistiske værktøjskasse«.

»Når vi alligevel gør det, er det fordi, vi mener, at problemstillingen er så alvorlig, at det kan forsvares at bruge skjult kamera. Psykisk syge mennesker, der systematisk bliver overmedicineret med stærk nerve- og sovemedicin, har ikke selv mulighed for at gøre opmærksom på problemet«, siger Jacob Kwon.

/ritzau/

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden