Foto: DRESLING JENS
Danmark

Brande og uroligheder bredte sig til flere byer

Ildspåsættelser i København, Århus, Nordsjælland, Ringsted og Slagelse. Skole i Bagsværd brændte voldsomt.

Danmark

De seneste dages uroligheder og ildspåsættelser bredte sig i aftes og nat til flere byer på Sjælland, hvor der var ildspåsættelser i Slagelse, Ringsted og Greve-Hundige.

Samtidig fortsatte urolighederne i København, Århus og flere steder i Nordsjælland.

En voldsom brand ramte Værebro Skole i Bagsværd ved København og var ifølge politiet formentligt påsat.

En del af skolen brændte ned.

»Mistanken er, at branden var påsat som et led i uroligheder. Vi har haft mange forsætlige brandstiftelser i aften«, siger vagtchef Henrik Andreasen fra Københavns Vestegns Politi, som registrerede brande i Gladsaxe, Ishøj og Ballerup.

I Kokkedal og Nivå i Nordsjælland blev der stukket ild til et større antal biler forskellige steder.

»Det skete nærmest i minuttakt og var uden tvivl planlagt«, siger vagtchef Henrik Hattel i fra Nordsjællands Politi i Helsingør.

Biler blev væltet Siden blev der sat ild til biler i Birkerød og Farum, oplyser han.

Brandfolkene fik ro til deres slukningsarbejde, der var kun få mennesker i gaderne, og politiet foretog ingen anholdelser.

I Greve-Hundige-området indløb seks anmeldelser om, at unge væltede biler og stak ild til dem.

Der var containerbrande omkring Kieruffsvej i nordbyen i Slagelse og også tilløb til ildspåsættelser i Ringsted, hvor en aviscontainer blev stukket i brand på Søndre Parkvej.

I kvarteret Klosterparkvej i Kalundborg blev en 17-årig mand anholdt torsdag aften efter udtalelser tidligere på dagen til TV-Avisen om urolighederne i kvarteret onsdag. Han sagde blandt andet, at urolighederne ville fortsætte. Manden sigtes af politiet for at opfordre til uroligheder, oplyser vagtchef Knud Erik Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi i Roskilde.

Der var mange unge på gaden i Kalundborg, men ingen episoder, siger politiet, som havde mange betjente i området.

Brande i Århus

I Århus anholdt politiet en 18-årig mand for at kaste sten mod en politipatrulje ved Gellerupparken i Brabrand. Århus Sporveje indstillede busdriften i området, da politiet ikke kunne garantere for sikkerheden.

Der var i alt en halv snes containerbrande i Brabrand, Viby og Risskov, oplyser vagtchef Brian Voss Olsen fra Østjyllands Politi.

Københavns Politi registrerede en halv snes bilbrande og et tilsvarende antal containerbrande. En brand ved Grundtvigsskolen på Magistervej blev hurtigt slukket, oplyser den centrale vagtleder Henrik Olesen.

Mønstret var i aftes og nat igen, at ildspåsætterne stak af, så snart de havde gennemført deres forehavende. Politiet i København melder om seks anholdte her af to formodede brandstiftere.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce