Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skjult DR-kamera for Pressenævnet

FOA, som organiserer de ansatte på bostedet Ringbo, vil have Pressenævnet ind i sagen om DR og Bastard Films brug af skjult kamera gennem et halvt år.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fagforbundet FOA vil nu bede sin advokat undersøge, om der kan rejses sag ved Pressenævnet i forbindelse med Danmarks Radios og Bastard Films brug af skjult kamera gennem måneder på bostedet Ringbo i Bagsværd.

Optagelserne er ifølge DR sket for at dokumentere fejlmedicinering af beboerne.

Men FOA mener, at Danmarks Radio har krænket de presseetiske regler ved overhovedet at anvende skjult kamera over for personalet og de psykisk syge beboere gennem et halvt år på bostedet.

FOA føler sig forulempet

Ifølge FOA må udgangspunktet være, at skjult kamera kun benyttes, når der ikke foreligger anden mulighed for at dokumentere bestemte forhold.

»I denne sag kan vi konstatere, at der ikke har været gjort forsøg på ad almindelig journalistisk vej at fremdrage oplysningerne. Vores medlemmer følger sig stærkt forulempede, og det vil vi nu agere på«, siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.

ritzau

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden