Foto: JENS DRESLING
Danmark

Politidirektør undersøger sag om politivold

Ifølge politidirektøren er urolighederne på Nørrebro en reaktion på anklager om politivold, som nu skal undersøges.

Danmark

Politiet vil lave en intern undersøgelse af en episode, som ifølge flere gademedarbejdere på Nørrebro udløste de gadeuroligheder, som siden har bredt sig til resten af landet.

Urolighederne skulle have udgangspunkt i betjentes formodede hårde adfærd mod en ældre palæstinenser, som siger, at han i forbindelse med en parkering blev overfaldet verbalt af ordensmagten og efterfølgende blev slået med stav, blev væltet omkuld og slået i hovedet.

»Episoden har været medvirkende til urolighederne på Nørrebro. Han har ikke selv klaget, men vi vil nu selv prøve at undersøge, hvad der er op og ned i sagen«, siger direktør for Københavns Politi Hanne Bech Hansen til politiken.dk.

Har haft møde med Nørrebro-unge Politidirektøren har mødtes med et antal unge mennesker »med fingeren på pulsen« fra miljøet ved Blågårds Plads, som blandt andet har givet hende den angiveligt forulempede ældre palæstinensers navn.

»Jeg vil prøve at finde ud af, hvad der er sket. De unge, jeg har talt med, fortæller, at dråben, der fik bægeret til at flyde over, er, at en i forældregenerationen var ude for noget, som de syntes ikke lød rigtigt«, siger Hanne Bech Hansen.

Sagen vil - indtil der er konkrete beviser på bordet - blive undersøgt internt.

»Indtil videre er der ikke noget at sende til Statsadvokaten - manden har jo ikke klaget. Derfor vil jeg prøve at identificere begivenheden, og hvem der var derude, og først derfra se, om der er noget at sende videre«, siger politidirektøren.

Gademedarbejder: Udmærket - men ikke nok

Gadekoordinator for Gadepulsen Ali Haseki er glad for at høre, at episoden bliver undersøgt, men han mener, at der skal endnu klarere signaler til fra politiets side.

»Alt vil hjælpe, når der er borgere, der føler sig dårligt behandlet af politiet - og det her kan have en effekt, det vil jeg gerne kvittere for«.

»Men jeg mangler først og fremmest et klart signal om, at politiet griber i egen barm i forhold til urolighederne på Nørrebro«, siger Ali haseki.

Han vurderer at en delvis ophævelse af den visitationszonen på Nørrebro - som af flere vurderes at have provokeret kvarterets unge til hærværk og uroligheder - vil være en konstruktiv begyndelse.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce