Brandvæsenet tjekker taget for gløder. Værebro Skolens hovedbygning er intakt, men ni klasseværelser i en anden bygning er udbrændte.
Foto: Jens Dresling

Brandvæsenet tjekker taget for gløder. Værebro Skolens hovedbygning er intakt, men ni klasseværelser i en anden bygning er udbrændte.

Danmark

Ti klasseværelser brændte ned på én nat

En hel bygning er brændt ned til grunden på Værebro Skole i Bagsværd. Skolens viceinspektør er uforstående over skolebranden.

Danmark

Når eleverne på Værebro Skole i Bagsværd vender tilbage fra vinterferie, er alt forandret.

Nattens uroligheder rundt om i landet ramte nemlig særligt hårdt lige her.

En hel bygning er brændt ned til grunden, og ti klasser har mistet deres klasseværelser, fortæller viceinspektør Dot Bjørn Andersen.

Derudover er bygningen med skolens SFO ramt.

»Her er et par lokaler brændt ned, men bygningen står til at redde«, fortæller hun til politiken.dk.

»Det er synd for børnene, at de skal se det her, det er jo hele deres hverdag, der er brændt ned. De har hver deres klasseværelse, hvor de bor og indretter sig, og det er fuldstændig væk«, siger Dot Bjørn Andersen.

Fik besked via sms Dot Andersen har været på skolens siden tidligt i morges, mens brandvæsenet har slukket de sidste gløder.

Hun fik besked om branden via sin datter, der kort efter midnat sendte en sms til moderen, hvor der stod: ’Jeg tænker på dig’.

»Der vidste jeg jo ingenting, så jeg svarede: Hvad tænker du på? Og så fik jeg det at vide på den måde«, siger hun.

Nu holder skolens ledelse møde om, hvordan de skal modtage børnene, når de kommer tilbage fra ferie. Skolens hovedbygning er intakt, så ledelsen regner med at kunne få plads til alle 380 elever.

Forstår ikke hvorfor

Dot Bjørn Andersen har intet bud på, hvorfor skolen er blevet mål for nattens uroligheder:

»Vi er en skole med mange etniske grupper, og de lever i rigtig god samhørighed med hinanden. Området er også meget roligt herude, så det er meget uforståeligt, hvorfor det lige skulle gå ud over Værebro Skole«, siger hun.

Skolen blev for fire år siden renoveret udvendigt for 50 millioner kroner.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce