I strålende solskin demonstrerede ca. 1.000 på Nørrebro mod den nylige offentliggørelse af en af de tolv Muhammedtegninger.
Foto: JACOB EHRBAHN

I strålende solskin demonstrerede ca. 1.000 på Nørrebro mod den nylige offentliggørelse af en af de tolv Muhammedtegninger.

Danmark

Hizb-ut-Tahrir angreb ytringsfriheden

Retorikken var skarp, da Hizb-ut-Tahrir demonstrerede på Nørrebro i København.

Danmark

Regeringen og ytringsfriheden fik på puklen, da Hizb-ut-Tahrir holdt demonstration på Nørrebro i København.

»Vi er samlet her i dag, fordi ytringsfriheden er et forbandet instrument i politikernes hænder«, lød det blandt andet fra talerstolen på Sankt Hans Torv.

»I islam har vi pligt til at sige sandheden. Ytringsfriheden er friheden til at lyve«.

Bevidst provokation Den kontroversielle politisk-religiøse bevægelse havde indkaldt til demonstration efter genoptrykningen af tegningen af Muhammed med en bombe i turbanen i flere danske medier.

Omkring 1.000 deltog i protestmarchen, der gik fra Nørrebro Station kl. 15 til Sankt Hans Torv.

De kunne blandt andet høre Hizb-ut-Tahrirs talsmand, Fadi Abdullatif, sige, at det er en bevidst provokation fra regeringens side og et forsøg på at holde det muslimske mindretal i Danmark nede, når den accepterer gengivelsen af tegningen.

»Endnu en gang udsættes vores kære profet for fornærmelser og overgreb. Det er en del af en kampagne mod muslimer for at få os til at opgive vores tro, men de vinder aldrig«, sagde han fra talerstolen, hvorefter tilhørerne istemte Allah u-Akhbar - Allah er stor.

»Statsministeren kalder genoptrykningen for nødvendig, men han bruger ytringsfriheden som en bevidst provokation for at skade islam«.

Kalifatet er svaret
Abdullatifs svar på, hvad han kalder bevidste krænkelser af profeten, er etableringen af et kalifat, hvor profeten Muhammeds ord hersker.

»Det er alene kalifatet, der er i stand til at stoppe krænkelserne. En stat, der reagerer med sværd og ikke med ord. En stat, der viser prisen for at fornærme profeten«, sagde Abdullatif fra talerstolen.

»Det er slut med tavshed og underkastelse. Rejs jer, og etabler et kalifat, der lever for islams skyld og forsvarer Koranen, Muhammed og hans sharia«, fortsatte han.

Uroligheder er skadelige

Demonstrationen sluttede med en opfordring til at forlade pladsen roligt.

Efterfølgende beder Fadi Abdullatif også de unge på Nørrebro og andre steder i landet, hvor der de seneste dage har været ildspåsættelser og hærværk, om at indstille urolighederne.

»De, som skræmmer befolkningen ved disse uroligheder, tjener kun de højreorientede i landet, som ønsker at skade islam«, siger han.

/ritzau/

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce