Louise Gade håber at kunne arrangere et møde mellem PET og forældrene. Arkivfoto.
Foto: Rasmus Baaner

Louise Gade håber at kunne arrangere et møde mellem PET og forældrene. Arkivfoto.

Danmark

Rådmand omgør bortvisning

Hustruen til tegneren Kurt Westergaard må alligevel gerne møde på arbejde som vikar i en børnhave. Århusiansk rådmand har omgjort bortvisning.

Danmark

Gitte Westergaard - tegner Kurt Westergaards kone - må fortsat gerne gå på arbejde i en af kommunens børnehave, hvor hun er vikar.

Det har rådmand for børn- og unge, Louise Gade (V), besluttet.

»Jeg er uenig i beslutningen. Derfor har jeg bedt om, at forvaltningen kontakter institutionen og Gitte Westergaard, og meddeler hende, at hvis hun stadig har mod og lyst til det, så er hun hjerteligt velkommen til at arbejde som vikar i kommunen«, siger Louise Gade til politiken.dk

Dermed omgør hun institutionsleder Jette Nørrevangs beslutning om at bortvise Gitte Westergaard.

Er gal og skuffet Bortvisningen skyldes, at nogle forældre til børn i børnehaven var utrygge, fordi de mener, Gitte Westergaard udgør en sikkerhedsrisiko.

Derfor kontaktede Jette Nørrevang hende og bad hende blive væk fra børnehaven i en periode.

»Jeg er gal, skuffet og ked af det. Truslerne har kun været rettet mod min mand. Der er ingen fare omkring min person«, har Gitte Westergaard tidligere sagt til Jyllands-Posten.

Principper på spil
Når Louise Gade har omgjort beslutningen skyldes det, at der er principper på spil.

»Jeg synes ikke, vi skal være med at bære ved til det bål, nogle ekstremister ønsker at tænde, ved at udfordre vores grundlæggende værdier«, siger hun.

Og på det mere praktiske plan, har PET allerede i sidste uge forsikret børne- og ungdomsforvaltningen om, at Gitte Westergaard ikke udgør nogen sikkerhedsrisiko.

Louise Gade vil nu gå i dialog med forældrene.

»Jeg vil kraftigt opfordre forældrene til at lytte til, hvad PET siger. Hvis det overhovedet er muligt, så kan det være en ide at arrangere et møde mellem PET og forældrene, så de fra PETs egen mund kan høre, at der overhovedet ikke er noget at være bekymret for«, siger hun til TV2 Radio.

Forståelse for utryghed
Under Muhammed-krisen i 2006 var Gitte Westergaard pædagog i en anden institution. Her blev hun sammen med bestyrelsen enig om, at hun kunne fortsætte sit arbejde, selv om hendes mand var udsat for mordtrusler.

»Jeg har forståelse for, at der er nogle forældre, der er utrygge. Men jeg ville jo aldrig nogensinde gå på arbejde i børnehaven, hvis jeg havde den mindste viden eller mistanke om, at det ville udgøre en risiko for børnene eller mine kollegaer«, siger Gitte Westergaard til Jyllands-Posten.

S og BUPL tilfredse

Med sin omgørelse af bortvisningen kommer Louise Gade både Socialdemokraterne og fagforeningen BUPL i møde.

Socialdemokraterne har krævet en omgående omgørelse af institutionens beslutning, mens BUPL har været rasende over bortvisningen.

»Jeg forventer sådan set, at omgørelsen allerede er meddelt institutionen«, siger Louise Gade, der fortæller, at sagen ikke får nogen konsekvenser for institutionsleder Jette Nørrevang.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce