Politiet i København skal nu tilbyde utilfredse unge nydanskere  praktik. Det blev besluttet ved et møde i dag mellem børne- og ungdomsborgmesteren og politidirektøren. ARKIVFOTO
Foto: THOMAS BORBERG

Politiet i København skal nu tilbyde utilfredse unge nydanskere praktik. Det blev besluttet ved et møde i dag mellem børne- og ungdomsborgmesteren og politidirektøren. ARKIVFOTO

Danmark

Vrede unge i praktik hos politiet

Københavns politi vil nu tilbyde praktik til unge nydanskere, som har klaget over grove betjente i Valby.

Danmark

En uge i praktik hos politiet.

Det vil fremme forståelsen mellem unge med anden etnisk baggrund og betjente i Københavns Kommune, mener politidirektør Hanne Bech Hansen og børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF).

De to har i dag holdt et møde omkring problemer mellem nærpolitiet og helt unge nydanskere i Valby.

Fotograferende betjente årsag til mødet Det er børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard, der i starten af måneden indkaldte politidirektøren til møde. Initiativet kom efter adskillige klager fra unge danskere med anden etnisk baggrund over »ublide, civilklædte betjente uden skilt«, som stoppede dem på gaden og tog billeder af dem.

Ifølge borgmesteren har de unge opfattet det, som om politiet har antaget, at det blot er et spørgsmål om tid, inden de overtræder loven.

Politidirektøren kan bekræfte, at der er og har været civilklædte betjente, der tager billeder af blandt andre unge drenge i området omkring Akacieparken. Politiet må nemlig gerne fotografere personer i det offentlige rum, hvis det er i forbindelse med en bestemt efterforskning.

Hensigten med billederne er at sammenligne dem med optagelser, politiet allerede har liggende fra en sag, de er i gang med at efterforske. Men Hanne Bech Hansen understreger dog, at det ikke er tilladt for politiet at gemme billederne.

Forståelse centralt Om to uger, når politidirektøren og borgmesteren skal mødes til et nyt møde, er de unge også inviteret. Her vil Hanne Bech Hansen først og fremmest »lytte til de unge« og samtidig forsøge at forklare dem politiets side i sagen.

På borgmesterens opfordring vil de vrede unge også blive tilbudt en uges praktik hos politiet i København.

»Vi håber, det kan lade sig gøre, at vi kan få en syv eller otte unge i praktik hos politiet i en uge, så de kan få indblik i, hvordan hverdagen er for politiet. Det helt centrale er jo, at der kommer en forståelse mellem politi og unge«, siger politidirektøren.

Når man er i praktik hos politiet i en uge, kan man komme med i dommervagten, følge betjentenes dagligdag og være med, når politiet skal sidde i skjul og observere i forbindelse med en efterforskningssag.

Appetitvækker til de unge

Politiet tager imod enuges praktikanter flere gange om året, og Hanne Bech Hansen er sikker på, at det kan lade sig gøre at få praktikordninger til drengene i Valby.

»Meningen med praktikken er, at de unge, der har været involveret i sagen, kan komme til at forstå politiet og vores metoder bedre. Og så må det jo gerne virke som en form for appetitvækker til de unge, for vi vil jo gerne have flere betjente med anden etnisk baggrund end dansk«, forklarer Hanne Bech Hansen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce